Πότε και γιατί «τρέχει» η μύτη του παιδιού μας;

Είναι το πιο συνηθισμένο παιδικό σύμπτωμα: Μια μύτη που «τρέχει», μια ανάσα «μπουκωμένη», ένα παιδί που δυσκολεύεται να κοιμηθεί, να φάει, να παίξει…

Πότε και γιατί «τρέχει» η μύτη του παιδιού μας;

Όλοι οι γονείς θα συμφωνήσουμε πως πάρα πολύ συχνά το παιδί μας έχει συνάχι, ειδικά από την εποχή που ξεκινάει το σχολείο. Αυτό ακριβώς μπορεί να μας κάνει να μην δώσουμε και πολύ σημασία στη μύτη που «τρέχει». Η αντιμετώπισή μας όμως δεν θα πρέπει ποτέ να είναι η αδιαφορία, λόγω του «ελαφρού» συμπτώματος. Αντίθετα, θα πρέπει να επέμβουμε εγκαίρως, ώστε και να αποφύγουμε τα… χειρότερα, αλλά κυρίως για να ανακουφίσουμε το παιδί. Πότε όμως και γιατί μπορεί να «τρέχει» η μύτη του παιδιού μας και τι πρέπει να προσέξουμε;

Η πιο απλή απάντηση είναι πως το παιδί μας αρρώστησε, κόλλησε νέα ίωση, κρύωσε. Το κρυολόγημα, από το οποίο τα μικρά μας αρρωσταίνουν με την ίδια συχνότητα που… αλλάζει ο μήνας, προέρχεται από κάποιον ιό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το πρώτο του σύμπτωμα είναι το συνάχι, καθώς το παιδί αρχίζει να φτερνίζεται απανωτά, ενώ η μύτη «τρέχει» και δεν σταματάει με τίποτα! Σταδιακά η μύτη «μπουκώνει», έρχεται η κακοκεφιά και αναλόγως τον ιό που έχει κολλήσει το παιδί, τα υπόλοιπα συμπτώματα: Βήχας, πυρετός και άλλα. Το κρυολόγημα είναι περισσότερο συνηθισμένο το χειμώνα, αν και δεν είναι απίθανο ούτε τον υπόλοιπο χρόνο.

Το Fitonasal Pediatric είναι ένα αποσυμφορητικό ειδικά μελετημένο για να απελευθερώνει τη μύτη των παιδιών σε περιπτώσεις συμφόρησης και ερεθισμού της ρινικής κοιλότητας που οφείλονται σε γριπώδεις συνδρομές, κοινό κρυολόγημα, αλλεργικές ρινίτιδες και ιγμορίτιδες, τόσο οξείες όσο και χρόνιες.

fitonasal 4567

Το Fitonasal Pediatric δρα χάρη στο TANNISAL, ένα μοριακό σύμπλοκο τανινών και αλίτη που αλληλεπιδρά με τον ρινικό βλεννογόνο ασκώντας:

Αποσυμφορητική δράση, χάρη σε μία ισορροπημένη ωσμωτική δράση που ευνοεί την προσέλκυση νερού από τους συμφορημένους ιστούς χωρίς να ερεθίζει ή να ξηραίνει τον βλεννογόνο.

Προστατευτική δράση του βλεννογόνου, χάρη στον σχηματισμό μίας μεμβράνης που προσκολλάται στον βλεννογόνο και στην αντιοξειδωτική δράση.

Επιπλέον, χάρη στο σπρέι εκνέφωσης συνεχούς ροής, το προϊόν προσφέρει βαθύ καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας, απομακρύνοντας την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους, ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που παγιδεύονται μέσα σε αυτή (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, ερεθιστικές ουσίες, κλπ.). Αυτή η δράση είναι χρήσιμη για τα βρέφη που δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους και για τα παιδιά που δεν το κάνουν σωστά.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το Fitonasal Pediatric ενδείκνυται σε περιπτώσεις βήχα από οπισθορρινική καταρροή. Η ενδεχόμενη στασιμότητα της βλέννας στη ρινική κοιλότητα και η παρουσία μικροοργανισμών και αλλεργιογόνων ουσιών, μέσω της οπισθορρινικής καταρροής, μπορούν να προκαλέσουν βήχα ή άλλα προβλήματα, όπως πονόλαιμο και μέση ωτίτιδα.

Το Fitonasal Pediatric δεν περιέχει αγγειοσυσταλτικά αποσυμφορητικά και, χάρη στον μη φαρμακολογικό μηχανισμό δράσης του, δεν ξηραίνει τον ρινικό βλεννογόνο, δεν ερεθίζει και μπορεί να χρησιμοποιείται συχνά, ακόμη και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Η χρήση του προϊόντος στα βρέφη και στα παιδιά, ευνοεί την αναπνοή και διευκολύνει τη νυχτερινή ανάπαυση.

Το Fitonasal Pediatric παρουσιάζεται σε έναν περιέκτη με σύστημα εκνέφωσης (σπρέι) με τεχνολογία «bag on valve». Τα πλεονεκτήματα του ακροφυσίου εκνέφωσης:

  1. Πρακτικότητα - Συνεχής ροή και σε όλες τις θέσεις, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών.
  2. Εργονομικότητα - Το στόμιο εκνέφωσης σχεδιάστηκε για να προστατεύει τη μύτη ακόμη και των πιο μικρών παιδιών.
  3. Ποιότητα - Το προϊόν περιέχεται μέσα σε μια σακούλα που είναι μονωμένη από το εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να επιτρέπει την έξοδο, αλλά όχι την επανείσοδο του αέρα, των υγρών ή άλλων υπολειμμάτων.
  4. Προστασία του περιβάλλοντος - Περιέχει άζωτο που σέβεται τη στιβάδα του όζοντος.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ CE 0477
Διαβάστε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες χρήσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved