Καθαρή αναπνοή και ήρεμος ύπνος: Τι θα κάνω για να το πετύχω

Δεν είναι λίγες οι φορές που στη μέση της νύχτας, με έχει ξυπνήσει το ελαφρύ περπάτημα του μικρού μου, το οποίο χωρίς να πει λέξη, έρχεται και ξαπλώνει στο κρεβάτι ανάμεσα σε εμένα και τον μπαμπά του.

Καθαρή αναπνοή και ήρεμος ύπνος: Τι θα κάνω για να το πετύχω

Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να διαπιστώσω τι συμβαίνει και πολλά βράδια καταλήγει να κοιμάται μαζί μας, όμως δεν έχω πάρει κάποια συγκεκριμένη και σαφή απάντηση.

Η αλήθεια είναι πως παρότι οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως τα παιδιά αγαπούν πολύ τον ύπνο, το δικό μου δεν δείχνει να το απολαμβάνει και τόσο πολύ. Αντίθετα, όταν έρχεται η ώρα να πάει για ύπνο, δυσκολεύεται πολύ να ηρεμήσει και είναι ανήσυχο.

Αν και εσύ αντιμετωπίζεις ένα ανάλογο πρόβλημα με το μικρό σου, είναι σημαντικό να διευκρινήσεις ποιος είναι ο παράγοντας που δεν το αφήνει να απολαμβάνει τον ύπνο του στο έπακρο και συγχρόνως, να ανακαλύψεις τους τρόπους με τους οποίους θα το βοηθήσεις να χαλαρώσει και να κοιμηθεί ήσυχο όλο το βράδυ!

1.Προετοιμάστε το κατάλληλα πριν τον ύπνο

Αλήθεια, ήξερες πως ένας από τους λόγους που μπορεί το μικρό σου να μην μπορεί να κοιμηθεί, είναι η μυτούλα του; Πολλές φορές, ειδικότερα αυτές που το παιδί ταλαιπωρείται από κάποια ασθένεια, η ρινική του κοιλότητα συγκεντρώνει βλέννα που δεν το αφήνει να ανασάνει καλά ή του προκαλεί επίμονο και ανεξέλεγκτο βήχα. Ακριβώς για αυτό, είναι αναγκαίο να προμηθευτείς ένα σπρέι μύτης, όπως το Fitonasal Pediatric, το οποίο είναι ειδικά μελετημένο για να καθαρίζει τη μύτη των παιδιών σε περιπτώσεις συμφόρησης της ρινικής κοιλότητας και ερεθισμού. Διαθέτει ένα μοριακό σύμπλοκο τανινών και αλίτη, το οποίο έχει την ικανότητα να ευνοεί την προσέλκυση νερού από τους μπουκωμένους ιστούς, χωρίς όμως να επιβαρύνει επιπλέον τον βλεννογόνο. Ταυτόχρονα, δημιουργώντας μία μεμβράνη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, η οποία προσκολλάται στον βλεννογόνο, προστατεύει ακόμη περισσότερο την μύτη του παιδιού.

Extra tip: Εκτός από περιπτώσεις ρινικής συμφόρησης, το συγκεκριμένο σπρέι ενδείκνυται για βρέφη που δεν μπορούν ακόμη να φυσήξουν τη μύτη τους ή για παιδάκια που δεν το κάνουν σωστά.

fitonasal

2. Μοιραστείτε μαζί του μία όμορφη εμπειρία

Αφού απελευθερώσεις το κρεβάτι του από περιττά λούτρινα αρκουδάκια και παιχνίδια, τοποθέτησε τα μαξιλάρια σε μία αναπαυτική θέση και άπλωσε καλά τα σκεπάσματα. Όταν το παιδί ξαπλώσει, με χαμηλή φωνή, μοιράσου μαζί του μία σύντομη κουβέντα για τη μέρα που αφήνει πίσω, αλλά και πώς θα «γεμίσετε» παρέα την επόμενη που θα έρθει. Καθώς εκείνο θα προσπαθεί να εκφράσει όσα αισθάνεται, σταδιακά θα αποφορτιστεί, θα νιώσει πολύ πιο ανάλαφρο και στο τέλος θα αποκοιμηθεί με μεγαλύτερη ευκολία. Μία απαλή μελωδία στο βάθος, ένα δικό σου νανούρισμα, ακόμη και το διάβασμα ενός αισιόδοξου παραμυθιού, θα βοηθήσει το μυαλό του να «ταξιδέψει» και να μπει σε… sleep mode.

ΜΙΤΙ2

3. Ακόμη μεγαλύτερη περιποίηση

Εξίσου βοηθητικό με όλα τα παραπάνω, θα ήταν και ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο πριν το μικρό σου βρεθεί κάτω από τα σκεπάσματα. Το ζεστό νερό σε συνδυασμό με τις ευχάριστες μυρωδιές, θα το βοηθήσουν να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί ευκολότερα για τον ύπνο. Επιπλέον, ένα απαλό μασαζάκι στα πόδια, τους ώμους και τα χέρια είναι βέβαιο ότι θα «μαλακώσει» τους κουρασμένους του μύες, από το ατελείωτο παιχνίδι.
Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως ο ύπνος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι, το οποίο όχι μόνο βοηθά στην ξεκούραση του παιδιού αλλά και στην ισορροπημένη ανάπτυξή του. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και έχοντας πάντα στο καλαθάκι του μικρού σου το Fitonasal Pediatric, να είσαι σίγουρη πως το μικρό σου θα αναπληρώνει όλη την ενέργεια που χάνει μέσα στη μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved