Για σένα που δεν έγινες μάνα…

Αγαπάω τις γυναίκες που πάλεψαν πολύ αλλά δεν τα κατάφεραν...

Νίκος Συρίγος
Για σένα που δεν έγινες μάνα…

Για εσένα που δεν έγινες μανά...

Bigstock

Σήμερα γιορτάζουν οι μαμάδες… Μεγάλη γιορτή. Μεγάλη μέρα. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, μαζί με τη μάνα μου ή παλιότερα τις γιαγιάδες μου, σκεφτόμουν τη θεία Ζενούλα. Μια γυναίκα που ήθελε πολύ, που ήταν ιδανική για μάνα αλλά αυτός που αποφασίζει, η φύση, ο θεός κτλ δεν της έδωσε αυτή τη χαρά… Αδικία. Μέγιστη.

Για εκείνη αλλά και για κάθε γυναίκα που θέλει να γίνει μάνα και δεν τα καταφέρνει. Ειδικά με αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Με όλες αυτές τις γυναίκες δηλαδή που κάνουν παιδιά και τα παραμελούν, τα κακοποιούν ή στη χειρότερη τα δολοφονούν…

Ξέρεις κάτι; Κανονικά μια τέτοια μέρα θα πρέπει να τιμούμε και τις γυναίκες που θα γίνονταν καλές μάνες αλλά δεν τα κατάφεραν. Όχι για να απαλύνουμε τον καημό τους. Όχι. Για να στείλουμε μήνυμα στο σύμπαν να αποκαταστήσει αυτή την αδικία… Με κάποιο τρόπο.

Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, δεν λέμε; Άρα μπορεί. Άκου λοιπόν εσύ κορίτσι μου που ήθελες αλλά δεν μπόρεσες… Έχεις συσσωρευμένη αγάπη μέσα σου. Πολλή και άδολη. Διοχέτευσε τη λοιπόν στα παιδιά. Στα παιδιά όλου του κόσμου. Σε όσα έχουν ανάγκη. Αλλά και σε αυτά που δεν την έχουν. Η αγάπη, βλέπεις, όσο μοιράζεται δεν λιγοστεύει, πολλαπλασιάζεται… Κι εσύ έχεις. Μην ψάχνεις το γιατί. Όποιος αποφάσισε, έτσι αποφάσισε… Δεν σε κάνει λιγότερο ικανή, ούτε λιγότερο ολοκληρωμένη από τις γυναίκες που έγιναν μανάδες, το ότι εσύ δεν έγινες… Είσαι κι εσύ μάνα. Και μπορείς να γίνεις και κυριολεκτικά, υιοθετώντας ένα από τα τόσα παιδιά που υπάρχουν εκεί έξω και περιμένουν μια μαμά να τους πάρει αγκαλιά…

Μεγάλο πράγμα η υιοθεσία. Πολλές φορές πιο αγνό και από την εγκυμοσύνη. Γιατί μια εγκυμοσύνη είναι και θέμα τύχης. Η υιοθεσία είναι επιλογή. Είναι απόφαση. Και μάλιστα γενναία. Αγαπάω, θαυμάζω τις γυναίκες που γίνονται μαμάδες έτσι… Αγαπάω όμως και τις γυναίκες που πάλεψαν πολύ αλλά δεν τα κατάφεραν. Όχι παρηγορητικά… Με τον απόλυτο σεβασμό μου.

Χρόνια Πολλά και σε εσάς κορίτσια… Μαμάδες! Αγαπήστε μας… Το έχουμε ανάγκη!

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved