5 μαθήματα που πήρα από τη μικρή μου κόρη (και δεν είναι ακόμα 2 ετών)

Η Σοφία κάνει κουμάντο κι εμείς τρέχουμε

5 μαθήματα που πήρα από τη μικρή μου κόρη (και δεν είναι ακόμα 2 ετών)

Αν νομίζεις πως μόνο εσύ φροντίζεις να μαθαίνουν τα παιδιά σου στο πλευρό σου, κάνεις λάθος! Ένα νήπιο μπορεί να σου δώσει τέτοια μαθήματα ζωής, που ούτε ο καλύτερος life coach δεν μπορεί να σου δώσει!

  1. Αν έχεις αρκετή επιμονή, πιθανότατα να πάρεις αυτό που θες~
    Επιμονή και υπομονή. Αυτό είναι το υπερόπλο κάθε νηπίου, που ξέρει πως για να φάει το τελευταίο πατατάκι, να μην κοιμηθεί πριν τις 10 και να κερδίσει ακόμα ένα παιχνίδι, πρέπει να το διεκδικήσει μέχρις εσχάτων από το γονιό, μέχρι να του σπάσει τα νεύρα δηλαδή.
    Αν έχεις ένα όνειρο, κάτι που θες πολύ, κυνήγησέ το όπως κυνηγάει η κόρη μου το τελευταίο κομματάκι σοκολάτας, με πάθος και επιμονή που τσακίζει φωνάζοντας 1000 φορές σοκολάτα.

via GIPHY


2. Μια βόλτα στη φύση μπορεί να κάνει και την πιο δύσκολη μέρα, εύκολη
Θυμήσου πόσες φορές θαύμασες το νήπιο παιδί σου με τον τρόπο που περπατά στο πάρκο, που πιάνει όλα τα φύλλα και τα λουλούδια που νιώθεις εκεί πιο ελεύθερο από ποτέ. Παραδειγματίσου! Την πιο δύσκολη ημέρα σου, βάλε το παιδί για ύπνο και το μπαμπά να τον προσέχει, βγες και κάνε βόλτα στο κοντινότερο πάρκο! Το στρες θα φύγει κι εσύ θα νιώσεις καλύτερα.

toddler

3. Όλοι αξίζουν ένα φιλί, ένα γεια, μια αγκαλιά
Αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα, που στα δύο του χρόνια, μπορεί με ένα χαμόγελο, ένα πεταχτό φιλί και ένα γεια, να φτιάξει τη μέρα μου και τη μέρα σε όποιον βρεθεί στο διάβα της, από τη γιαγιά στο πάρκο μέχρι το παιδί που φτιάχνει καφέ! Μάθε από τους τρόπους των παιδιών, από το χαμόγελο με το οποίο ντύνουν τα πάντα, από τη ζεστή τους αγκαλιά που μπορεί να λιώσει και την πιο ψυχρή καρδιά, κι έτσι θα κερδίσεις τους πάντες.

4. Όταν βρεις την στιγμή που μπορείς χόρεψε και τραγούδα!
Έχεις δει νήπιο να χορεύει με την ψυχή του; Να ψελλίζει λόγια από το τραγούδι που του αρέσει; Αυτή τη μαγική στιγμή που δεν ακούει και δεν βλέπει τίποτα άλλο, αλλά νιώθει σαν τη μεγαλύτερη χορεύτρια στο σύμπαν και διασκεδάζει με την ψυχή του, στο σπίτι, στο πάρκο, μπροστά σε κόσμο και μπροστά σε πολύ κόσμο. Κλέψε λίγη από τη γενναιότητα του παιδιού σου. Χόρεψε, διασκέδασε με την ψυχή σου όποτε μπορείς, με καρδιά κι όχι ξενέρωτα.


via GIPHY


5. Εκεί που πέφτεις, σήκω και πάλι στο δευτερόλεπτο.
Η ζωή είναι μια περιπέτεια και τα νήπια το ξέρουν καλά. Και μπορούν να φάνε τα μούτρα τους 100 φορές σε μια ώρα και να σηκωθούν πάλι για να κάνουν τραμπάλα και τσουλήθρα. Μην διστάσεις και μιμήσου λίγο από το πείσμα των παιδιών. Κι αν έρθουν 10 αναποδιές, συνέχισε γιατί μόνο έτσι θα φτάσεις στην τσουλήθρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved