Oι τέσσερις πιο δύσκολες στιγμές στις διακοπές με τα παιδιά

Όπως τις έχω βιώσει τα τελευταία έξι καλοκαίρια

Oι τέσσερις πιο δύσκολες στιγμές στις διακοπές με τα παιδιά
Photo by Limor Zellermayer on Unsplash

Αν είσαι φαν κι εσύ των οικογενειακών διακοπών με τα παιδιά, οι εικόνες, οι ορίζοντες, οι αναμνήσεις που χαρίζεις στα παιδιά τα 18 περίπου καλοκαίρια που θα περάσουμε μαζί τους, είναι ανεκτίμητες.

Ξεκάθαρα, τη φετινή χρονιά με τα απανωτά lockdowns, τις καραντίνες και τις δυσκολίες της πανδημίας με τα παιδιά στο σπίτι, έχεις κάθε δικαίωμα να θέλεις να πας διακοπές και μόνη σου χωρίς τα παιδιά. Αν τα καταφέρεις, έχεις την ευχή μας και ένα μεγάλο μπράβο.

Cheers στις μαμάδες φίλες μου της καραντίνας

Αν πάλι έχεις κανονίσει οικογενειακές διακοπές για σένα και τα παιδιά, υπάρχουν και οι χιουμοριστικές ή και δύσκολες στιγμές που θα πρέπει να ξεπεράσεις.

Ο μεσημεριανός υπνάκος!

Αν έχεις μωράκι μαζί στις διακοπές, συγχαρητήρια. Έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνεις αυτή τη μεσημεριανή ραστώνη όσο το μπεμπέ κοιμάται δίπλα σου.

Αν πάλι έχεις μεγαλύτερο παιδί μαζί σου, νήπιο κανονικό δηλαδή, η επιστροφή από τη θάλασσα το μεσημέρι, θα βρει το παιδί που πιθανότατα θα έχει αποκοιμηθεί στη διαδρομή από τη θάλασσα ως το σπίτι, πιο ακμαίο από ποτέ. Εσύ πάλι, παρακαλάς για λίγο υπνάκο, μιας σιέστα βρε αδερφέ, ειδικά να έχεις απολαύσει ένα ποτήρι κρασάκι ή ένα κοκτέιλ στην πλαζ.


https://www.instagram.com/p/CFCvaZvFiW5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η βραδινή χαλάρωση:

Αν αποφασίσεις στις διακοπές να μην τηρήσεις το πλάνο του παιδιού ή των παιδιών, θα είσαι πιο κουρασμένη από ποτέ και θα ξεκουραστείς μόνο αν επιστρέψεις στο γραφείο.
Το να χαλαρώσεις το βράδυ χωρίς να έχεις τηρήσει καθόλου το πρόγραμμα των παιδιών, θα αποβεί δύσκολο και για σένα και για τα παιδιά που θα κόβουν βόλτες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τα μεσάνυχτα, την ώρα δηλαδή που εσύ θα χαλάρωνες.


https://www.instagram.com/p/BzkTazIownf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το να χτυπήσει κάποιο από τα παιδιά

Εσύ έχεις πολύ ωραία ψάξει το κοντινότερο κέντρο υγείας, έχεις βρει παιδίατρο ακόμα και στην παραμεθόριο αλλά αυτό το συναίσθημα του που θα πάω το παιδί τώρα που χτύπησε ή που υπάρχει έκτακτη ανάγκη, είναι συγκλονιστικά αξεπέραστο.


https://www.instagram.com/p/BmIuzOCnmuE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το να μην μπορείς να χαλαρώσεις ούτε μισό δευτερόλεπτο στην παραλία

Οι εποχές εκείνες που έκανες ξέγνοιαστη ηλιοθεραπεία διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο, έχουν απλά περάσει. Τα παιδιά στην παραλία θέλουν προσοχή τέτοια που η λέξη χαλάρωση απλά δεν υφίσταται. Θυμάσαι φαντάζομαι την περσινή περιπέτεια του νηπίου πάνω στο φουσκωτό στο Ρίο; Έχεις ακούσει πολλές φορές πως ο πνιγμός των παιδιών είναι σιωπηλός; Ξέρεις πόσο γρήγορα ένα μπεμπέ δύο ετών μπορεί να καταπιεί την άμμο; Πόσο εύκολα μπορεί να κλάψει νον στοπ για μισή ώρα επειδή λίγο νερό της θάλασσας μπήκε στα μάτια του; Ε, με όλα τα παραπάνω ξεκούραση στις διακοπές και στην ξαπλώστρα δεν σε βλέπω να κάνεις!

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved