Τα πέντε πρώτα καλοκαίρια με παιδιά: Οι πέντε αναμνήσεις που θες να έχεις!

Πατουσάκια γεμάτα άμμο και μπόλικο αντηλιακό με δείκτη πενήντα!

Τα πέντε πρώτα καλοκαίρια με παιδιά: Οι πέντε αναμνήσεις που θες να έχεις!

Αν σε πετυχαίνω να ετοιμάζεις ένα αυτοκίνητο γεμάτο με βαλίτσες με μωρουδιακά για τις πρώτες διακοπές με το βλαστάρι σου, οφείλω να καταγράψω τα πέντε χρόνια εμπειρίας στα καλοκαίρια με παιδιά.

Στα καλοκαίρια αυτά που δεν έχουν την ξεγνοιασιά όλων των προηγούμενων αλλά έχουν εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με προηγούμενες!

Όπως:

Τα πατουσάκια και οι δίπλες μπλεγμένα με άμμο και πούδρα:

Πόση ευτυχία μπορεί να χωρέσει σε δύο μπουτάκια γεμάτα μωρουδίστικες δίπλες, πόση χαρά μπορούν να σε γεμίσουν δύο πατουσάκια που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αμμουδιά; Σταματά για ένα λεπτό να ανησυχείς για το αν ρεύτηκε το μωρό, πόσο έφαγε, αν ήπιε νερό στη θάλασσα, αν πέρασε η ώρα για να κοιμηθεί και απόλαυσε αυτό το στρογγυλό πλασματάκι να κυλιέται στην άμμο.

Το πρώτο μπάνιο:

Εκεί που δοκιμάζεις τι μάθατε όλον τον χειμώνα στο baby swimming. Εκεί που τρέμεις από άγχος για το αν κρυώνει, αν το σωσίβιο είναι γερό, αν θα προσέξεις κανείς τα κιλά της εγκυμοσύνης που δεν έχεις χάσει (εδώ λέω ψέματα, ούτε εσύ δεν τα προσέχεις), και τόσο μαγικά, το μωρό μπαίνει στο νερό και σας ακούει όλη η παραλία. Επιστρέφετε άτακτα στην ξαπλώστρα σας και μετά έρχεται η επόμενη προσπάθεια, το επόμενο καλοκαίρι και μέχρι να πεις κύμινο φίλη μου, το γλυκό σου μωρό κολυμπάει μόνο του, χωρίς μπρατσάκια, τουβλάκια, σαν δελφίνι στο νερό κι εσύ απορείς που πήγε ο χρόνος.

Οι αγκαλιές μας στην ξαπλώστρα:

Εκεί μετά τις έξι το απόγευμα που δεν καίει ο ήλιος, με το μωρό να μοσχοβολάει πενηντάρι αντηλιακό *(τι άρωμα έχουν τα μωρουδίστικα αντηλιακά) κι εσύ να μην χορταίνεις να το αγκαλιάζεις, να το θηλάζεις, να το αλλάζεις, να το ταΐζεις, να του αλλάζεις πάνες και μαγιό και να καταλήγετε να βλέπετε μαζί το ηλιοβασίλεμα σαν να είστε στη Σαντορίνη.

Τα ασορτί μαγιό μας:

Μην περιμένεις να έχεις κόρη στην εφηβεία για να φορέσετε ασορτί μαγιό. Μην περιμένεις να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης για να αγοράσεις ασορτί μαγιό. Σέταρε τον εαυτό σου, τον αγαπημένο σου με το μωρό σου, βάλτε ίδιο χρώμα, ίδιο μαγιό, βγάλτε φωτογραφίες, πολλές, άπειρες, στην θάλασσα, αγκαλιά, σε ποτάμια, σε ακρογιαλιές, κρατήστε τις αναμνήσεις που δεν το πιστεύεις αλλά θα σου λείψουν. Πήγαινε διακοπές με το μωρό σου, όχι γιατί θα το θυμάται αυτό αλλά εσύ, εσύ θα θυμάσαι τις πρώτες διακοπές, τις δεύτερες, τις τρίτες, όλες.

Τα φιλιά μας:

Σσσσς, οι ειδικοί θα σου πουν όχι πολλά φιλιά με το μωρό, δεν κάνει. Κι εσύ, εκεί όπως θα το έχεις μετά το μπάνιο, με την αλμύρα και το χαμόγελο καρφωμένο στα χείλη του, θα θες να το φας, εκατοντάδες μικρά φιλιά με το κύμα να σκάει δίπλα σου, θα γίνουν η πιο τρυφερή ανάμνησή σου ως μωρομάνα, κάθε φορά που θα ακούς κύμα από εδώ και μπρος.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved