Χυλοπιτάκι κοκκινιστό με σπανάκι - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Mamatsita

Στον πονοκέφαλο του “τι να μαγειρέψω σήμερα” έρχομαι με μια αγαπημένη συνταγή από τα παιδικά μου χρόνια.

Το κοκκινιστό χυλοπιτάκι, ήταν από τα “γρήγορα” της μαμάς μου. Μας το έφτιαχνε όταν, ή δεν είχε πολύ χρόνο ή είχε στερέψει από ιδέες για το τι να μας μαγειρέψει.

Πολλές φορές μας το έφτιαχνε και για βραδινό, όταν το μεσημεριανό μας, μας είχε τελειώσει.Έστηνε στα γρήγορα μια απλή σάλτσα ντομάτας, με φρέσκιες , καλοκαιρινές, τριμμένες στον τρίφτη, ή με πελτέ που τσιγάριζε στο ελαιόλαδο και μαζί με την κανέλα που έβαζε μοσχοβολούσε όλη η κουζίνα.Έβραζε εκεί μέσα το χυλοπιτάκι και μας το σέρβιρε στα πιάτα μας με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Πολλές φορές θα φτιάξω κι εγώ αυτή τη συνταγή στα δικά μου παιδιά. Όντως με βγάζει από το αδιέξοδο του τι να φάμε, όταν στερεύω από ιδέες και έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα να ετοιμάζεται σε λιγότερο από μισή ώρα.Ενισχύω τη συνταγή με σπανάκι, σε μια προσπάθεια να βάζω όσο το δυνατό περισσότερο και συχνότερα λαχανικά στο πιάτο μας.

Εύκολη, νόστιμη και θρεπτική αυτή η συνταγή.

Υλικά

3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι – πιπέρι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1,5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
500 γρ. Χυλοπιτάκι Βλάχα με αυγά και φρέσκο γάλα
200 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
για το σερβίρισμα
θρυμματισμένη φέτα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διάβασε και δες πώς γίνεται το χυλοπιτάκι κοκινιστό με σπανάκι



  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τον πελτέ ντομάτας.
  • Τον ανακατεύω για ένα λεπτό να σοταριστεί και να βγάλει τα αρώματα του.
  • Στη συνέχεια ρίχνω στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτω αλάτι – πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύω απαλά.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ο ζωμός θα πρέπει να είναι ζεστός, για να μην πέσει η θερμοκρασία που υπάρχει ήδη από το ζεστό ελαιόλαδο και τον πελτέ.
  • Μόλις η σάλτσα αρχίσει να βράζει, προσθέτω το χυλοπιτάκι και το βράζω για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας το απαλά κατά διαστήματα για να μην κολλήσει, μέχρι ή σάλτσα να χυλώσει,
  • ΠΡΟΣΟΧΗ αν χρειαστεί, προσθέτω έξτρα νερό, πάντα ζεστό για να μην κοπεί η βράση του φαγητού.
  • Δυο λεπτά πριν σβήσω τη φωτιά, προσθέτω το baby σπανάκι, ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα.
  • Δυο λεπτά μετά, σερβίρω το χυλοπιτάκι, πασπαλίζοντας το με μερικές κουταλίτσες θρυμματισμένης φέτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved