Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο φούρνου γιαχνί

Ιδανική συνταγή για την Σαρακοστή και φυσικά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Mamatsita
Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο φούρνου γιαχνί

Σήμερα, σου έχω ακόμη μία συνταγή για να εμπλουτίσεις την λίστα «Μπακαλιάρος, 25ης Μαρτίου» με αυτήν εδώ την σούπερ εύκολη, σούπερ νόστιμη συνταγή μπακαλιάρου γιαχνί στο φούρνο.

Την οποία είμαι σίγουρη πως, κατά κάποιον τρόπο, την ξέρεις ήδη. Άλλοι την ονομάζουν και μπακαλιάρος πλακί. Και μοιάζει!!!

Υλικά

  • 1 συσκευασία ξαλμυρισμένα φιλέτα βακαλάου
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • αλάτι(πολύ λίγο) & πιπέρι
  • 2-3 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δες πως γίνεται ο μπακαλιάρος φούρνου γιαχνί

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρω μια σκελίδα σκόρδο, τόσο όσο να ξανθύνει, μαζί με την δάφνη και στη συνέχεια τα αφαιρώ από το τηγάνι. Αυτό το κάνω για να αρωματίσω το ελαιόλαδο.
  2. Σ’ αυτό λοιπόν το ελαιόλαδο, ρίχνω τα κρεμμύδια που έχω κόψει σε ροδέλες και το πράσο (επίσης σε ροδέλες).
    Χρησιμοποιώ ένα κόκκινο κι ένα λευκό κρεμμύδι. Το κόκκινο είναι λίγο πιο έντονο σε γεύση, το λευκό από την άλλη, είναι πιο γλυκό.
  3. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια ρίχνω το κρασί και αφήνω για μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Μόλις γίνει αυτό κλείνω το μάτι της κουζίνας. Στη συνέχεια πρόσθετω το χυμό ντομάτας, ανακατεύω καλά και στρώνω όλο αυτό το μείγμα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσω.
  5. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι και τοποθετώ από πάνω το μπακαλιάρο.
  6. Σκεπάζω το μπακαλιάρο με τις ντομάτες και πασπαλίζω με μπόλικο μαϊντανό. Ράντισε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25- 30 λεπτά περίπου.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved