Μαρμελάδα φράουλα με μια κούπα καστανή ζάχαρη

Mamatsita
Μαρμελάδα φράουλα με μια κούπα καστανή ζάχαρη
Bigstock

Φτιάξτε σπιτική μαρμελάδα φράουλα με μόλις 4 υλικά. 

Κόκκινη και στρουμπουλή, γευστική αλλά μικρή. Τι είναι; Η φράουλα.

Πολλές φορές έχω δει φράουλες στους πάγκους της μαναβικής τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Απλά προσπερνώ. Οι φράουλες του χειμώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τις φράουλες στον καιρό τους. Προς το τέλος άνοιξης δηλαδή με αρχές καλοκαιριού.Δεν έχουν την ίδια γεύση αλλά ούτε την ίδια θρεπτική αξία. Επίσης, δεν έχουν και την ίδια τιμή.

Πανεύκολο cheesecake φράουλας με πέντε υλικά και πλούσιο σε πρωτεΐνη

Τώρα λοιπόν οι φράουλες είναι στα καλύτερα τους. Κατακόκκινες, γλυκές κι υπέροχες!!! Άρα είναι ο καιρός να γίνουν μαρμελάδα.

Κάθε χρόνο φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα. Αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά μου. Τώρα θα μου πεις «υπάρχει κάποιο παιδί που δεν του αρέσει;».

Και τώρα θα σου πω κάτι. Πότε δεν κατάλαβα αυτή την δοσολογία όταν φτιάχνουμε μαρμελάδες, «όσο φρούτο, τόση ζάχαρη». Αλήθεια, γιατί;

marmelada-fraoula.jpg

Μήπως δεν έχουν γλύκα τα φρούτα από μόνα τους; Μήπως δεν έχει τη δικιά της γλύκα η φράουλα από μόνη της;

Έτσι για ένα κιλό φράουλες, η δική μου αναλογία, αντιστοιχεί σε μόλις μία κούπα ζάχαρη και μάλιστα καστανή. Τώρα, αν για τα δικά σου γούστα αυτό φαίνεται κάπως άγλυκο, φυσικά και μπορείς να προσθέσεις επιπλέον.

Μους φράουλας με 3 υλικά: Ιδανική επιλογή για ένα εύκολο απογευματικό γλυκό

Κι όταν φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα, κάνω κι άλλο ένα κολπάκι με το σιροπάκι της.

Αλλά καλύτερα να το διαβάσεις αναλυτικά παρακάτω.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη ❤️
Mamatsita



Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κούπα (200 γρ) καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Βήματα

  • Πλένω τις φράουλες, τις στραγγίζω καλά και αφαιρώ το φυλλαράκι τους.
  • Τις κόβω σε μικρά κυβάκια και τις τοποθετώ σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
  • Τις ανακατεύω απαλά, να ενωθεί η ζάχαρη με τις φράουλες και τις αφήνω έτσι στην κατσαρόλα για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.**
  • Στη συνέχεια τις σιγοβράζω σε μέτρια θερμοκρασία, αφαιρώντας προσεκτικά τον αφρό που δημιουργείται και πιέζοντας με ένα πρες πουρέ να διαλυθούν τα κομματάκια.
  • Σιγοβράζω για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Τοποθετώ σε αποστειρωμένα βαζάκια, σφραγίζω με το καπάκι τους και αναποδογυρίζω.
  • Όταν τα βαζάκια έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα φυλάω στο ψυγείο.
  • **Tipάκι : Όσο περισσότερο αφήσεις τις φράουλες στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τόσο περισσότερο χυμό θα βγάλουν. Φυλάω μερικές κουταλιές από αυτό το υπέροχο σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι με καπάκι, στο ψυγείο και έχω όποτε χρειαστώ σιρόπι φράουλας για να γαρνίρω τα παγωτά μου και την πανακότα μου.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved