Φθινοπωρινό πιάτο με φακές που θα ξετρελάνει και τους πιο επίμονους peaky eaters

Με αυτό το πιάτο σίγουρα θα πείσετε το μικρό σας να φάει τις φακές του.

Foivi Geller
Φθινοπωρινό πιάτο με φακές που θα ξετρελάνει και τους πιο επίμονους peaky eaters

Τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες. Σήμερα θα ασχοληθούμε συγκεκριμένα με τις φακές και θα δούμε πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε ένα πιάτο ιδιαίτερο, θρεπτικό και νόστιμο.

Πρώτα από όλα, όμως, ας δούμε τα οφέλη που έχουν οι φακές στην υγεία του παιδιού.

Φακές: Τα οφέλη

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Είναι σημαντικός για την παραγωγή αιμοσφερίνης, της πρωτεΐνης του αίματος που μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα, αλλά και της μυοσφαιρίνης, της ουσίας που αποθηκεύει οξυγόνο στους μύες. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία, η οποία συνεπάγεται αδυναμία, κόπωση, ακόμα και προβλήματα στην γνωστική ανάπτυξη του παιδιού.

Έχει επίσης ασβέστιο, ψευδάργυρο και φολικό οξύ. Συστατικά δηλαδή απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού. Το ασβέστιο χρειάζεται για την ανάπτυξη των οστών, ο ψευδάργυρος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ τέλος, το φολικό οξύ είναι σημαντικό για τον σχηματισμό νέων κυττάρων.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι εμείς οι μαμάδες αγαπάμε τις φακές, όχι μόνο γιατί είναι υγιεινές και θρεπτικές, αλλά και γιατί μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα.

Πώς θα φτιάξετε το πιάτο

Θα χρειαστείτε:

  • Φακές μαγειρεμένες κοκκινιστές
  • Λεμόνι (τη φλούδα)
  • Πιπεριά κόκκινη ή πορτοκαλί
  • Μωβ λάχανο
  • Μαρούλι
  • πάστα ελιάς
  • Καρότο
  • Αραβική πίτα
https://www.instagram.com/p/CWvlChcoRJU

Τι να κάνετε:

Βήμα 1ο: Βάλτε στο κάτω μέρος του πιάτου δύο με τρεις κουταλιές της σούπας φακές. Για να τις φτιάξετε μπορείτε να ακολουθήσετε όποια συνταγή θέλετε.

Βήμα 2ο: Κόψτε με ένα μαχαίρι τη φλούδα λεμονιού με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίσετε την κουκούλα και τα ρούχα του παιδιού. Τοποθετήστε την στο πιάτο όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Βήμα 3ο: Κόψτε κομμάτια της αραβικής πίτας για να σχηματίσετε το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Βάλτε τα κομμάτια αραβικής στο πιάτο, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Βήμα 4ο: Τρίψτε λίγο καρότο για να κάνετε τα μαλλιά του αγοριού.

Βήμα 5ο: Με μία οδοντογλυφίδα και την πάστα ελιάς σχηματίστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τις λεπτομέρειες σε χέρια και πόδια.

Βήμα 6ο: Κόψτε την πιπεριά για να σχηματίσετε τις μπότες.

Βήμα 7ο: Με το μωβ λάχανο σχηματίστε την ομπρέλα και με λίγη ακόμα πάστα ελιάς τις σταγόνες της βροχής.

Βήμα 8ο: Βάλτε λίγο μαρούλι κάτω δεξιά για το τελείωμα.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved