Το θρεπτικό κολατσιό για το σχολείο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Ακόμη ένα ταπεράκι γεμάτο χρώμα και θρεπτικά υλικά που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Foivi Geller
Το θρεπτικό κολατσιό για το σχολείο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Εκτός από τα κυρίως γεύματα, σημαντικό κομμάτι στην διατροφή των παιδιών είναι και τα σνακ. Τα σπιτικά σνακ είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό κι εμείς κάθε εβδομάδα, μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για εντυπωσιακά και υγιεινά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά σας, κατάλληλα και για κολατσιό στο σχολείο ή στις εξωσχολικές δραστηριότητες το απόγευμα.

Για να φτιάξετε ένα ταπεράκι δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ξεχωριστό ταλέντο. Φαντασία να υπάρχει και θα δείτε ότι το μικρό σας θα ενθουσιαστεί.

Πώς θα φτιάξετε το ταπεράκι που σας προτείνουμε αυτή την εβδομάδα; Ιδού τι θα χρειαστείτε:

Αχλάδι: Τα αχλάδια περιέχουν φυλλικό οξύ και νιασίνη, θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την κυτταρική λειτουργία και την παραγωγή ενέργειας, προβιταμίνη Α, που υποστηρίζει την υγεία του δέρματος, χαλκό, κάλιο και επιπλέον είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Όπως βλέπετε στο ταπεράκι έχει τοποθετηθεί με τη φλούδα του και αυτό γιατί η φλούδα προσφέρει έξι φορές περισσότερες πολυφαινόλες από τη σάρκα.

Καρότο: Αν και η ποσότητα που υπάρχει στο ταπεράκι είναι μικρή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καρότα ανήκουν στα πιο θρεπτικά λαχανικά, καθώς περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη. (αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερα τα φτερά για περισσότερα θρεπτικά συστατικά)

Σπιτικό brownie: Αν τα παιδιά σας λατρεύουν να καταναλώνουν γλυκά φροντίστε να τα φτιάχνετε μόνες σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη ή να την αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο γλυκαντικό, να επιλέξετε υγιεινά υλικά και να αντικαταστήσετε όλα τα ανθυγιεινά λίπη.

taperaki sto sxoleio axladi keik

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved