Νόστιμο και υγιεινό φαγητό με ζυμαρικά φακής - Ιδανικό για κολατσιό

Θρεπτικό φαγητό σε ταπεράκι για το σχολείο που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. 

Foivi Geller
Νόστιμο και υγιεινό φαγητό με ζυμαρικά φακής - Ιδανικό για κολατσιό

Τα σχολεία ξεκίνησαν και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μίας νέας σχολικής χρονιάς, διαφορετικής σε σχέση με κάθε προηγούμενη.

Φέτος, είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών. Η διατροφή είναι φυσικά το Α και το Ω και τα γεύματα στο σπίτι ή στο σχολείο είναι αυτά που εξασφαλίζουν την επαρκή πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών που έχουν ανάγκη καθημερινά.

Ένα γεύμα όμως εκτός από υγιεινό, μπορεί να είναι και εντυπωσιακό. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα κοκκινομάλλικο κοριτσάκι με ζυμαρικά από φακή, μπρόκολο, καρότο και μερικά ακόμη υλικά.

Φακές
Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Ενισχύουν τον μεταβολισμό, την πέψη και αυξάνουν την ενέργεια.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, ινδόλη-3-καρβινόλη, σουλφοραφάνη, καμφερόλη, κουερσετίνη, σίδηρο, βιταμίνες Α, C, Κ1, Β1, Β6, Ε, φολικό οξύ, μαγνήσιο, σελήνιο, χρώμιο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο, καθώς και σε φυτικές ίνες. Κάτι που επίσης ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι όσο πιο έντονο είναι το χρώμα του, τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητά του σε όλα τα παραπάνω συστατικά.

Καρότο
Τα καρότα ανήκουν στα πιο θρεπτικά λαχανικά, καθώς περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία, όπως βιταμίνη Α και βιταμίνες Β1, Β2.

Πώς θα φτιάξετε το εύκολο αυτό φαγητό;

  • Αρχικά βράζετε τα ζυμαρικά από φακή σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Έπειτα βράζετε το μπρόκολο και το καρότο.
  • Σε ένα πιάτο κόβεται μία αραβική πίτα ώστε να σχηματίσετε το πρόσωπο, όπως είναι και στη φωτογραφία παρακάτω.
  • Σχηματίζετε τα μαλλιά με τα ζυμαρικά από φακές
  • Βάζετε το μπρόκολο σαν τσιμπιδάκι, όπως στη φωτογραφία
  • Τέλος, σχηματίζετε τα μάτια με δύο ελιές και το στόμα και τα μάγουλα με λίγη κόκκινη σάλτσα.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved