Υγιεινό σνακ για το σχολείο που θα λατρέψουν τα παιδιά

Νόστιμο, θρεπτικό και εντυπωσιακό κολατσιό σε ταπεράκι για το σχολείο, έτοιμο σε λίγα λεπτά. 

Foivi Geller
Υγιεινό σνακ για το σχολείο που θα λατρέψουν τα παιδιά

Από Δευτέρα τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία και για όλη την οικογένεια ξεκινά μία νέα καθημερινή ρουτίνα με γεμάτο πρόγραμμα και γρήγορους ρυθμούς.

Φέτος είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών, για αυτό και είναι σημαντικό να τρέφονται σωστά, προσλαμβάνοντας όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη καθημερινά.

Εκτός από τα κυρίως γεύματα, σημαντικό ρόλο στη διατροφή των παιδιών, παίζουν και τα διάφορα σνακ που καταναλώνουν μέσα στη μέρα τους. Στο σχολείο μπορούν να κρατούν ταπεράκια με υγιεινά σνακ που θα έχουμε ετοιμάσει με τα χεράκια μας.

Ένα σνακ όμως εκτός από υγιεινό μπορεί να είναι και εντυπωσιακό. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα σχολικό κι ένα κόκκινο φανάρι χρησιμοποιώντας, τοστ, σταφίδες, καρότο, ελιά και στρογγυλό τυράκι. Το τοστ είναι πάντα ένα αγαπημένο σνακ για τα παιδιά και εάν το συνοδεύσουμε με τα παραπάνω υλικά, έχουμε ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό κολατσιό.

Καρότο
Τα καρότα ανήκουν στα πιο θρεπτικά λαχανικά, καθώς περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη.

Σταφίδες
Οι σταφίδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες και ανόργανες ουσίες, ενώ αποτελούν και καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς, καθώς και για την καλή λειτουργία των μυών.

Ελιές
Ο καρπός της ελιάς, όπως και το ελαιόλαδο, αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, νάτριο, σίδηρο, βιταμίνη Ε και πολλές ακόμα βιταμίνες και μέταλλα.

Πώς θα φτιάξετε το εύκολο αυτό σνακ;

  • Αρχικά φτιάξτε ένα τοστ βάζοντας ψωμί μόνο κάτω και κόψτε το πάνω δεξιά όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
  • Έπειτα φτιάξτε τις ρόδες με καρότο και ελιά.
  • Για το φανάρι χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό τυράκι και ένα κομμάτι του ψωμιού που έχετε κόψει από το τοστ.
  • Απλώστε τις σταφίδες γύρω από το λεωφορείο και δημιουργήστε ένα χρωματιστό background.
tostaki me lewforeio

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved