Αδερφάκι vs Κατοικίδιο... Τι λένε οι έρευνες

Η επιστήμη απέδειξε ότι τα παιδιά που έχουν και αδερφάκι αλλά και κατοικίδιο, περνάνε καλύτερα την ώρα τους διασκεδάζοντας με το ζωάκι τους.

Αδερφάκι vs Κατοικίδιο... Τι λένε οι έρευνες

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα κατοικίδια ζώα είναι πραγματικά οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών. Μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge επιβεβαίωσε αυτό που οι περισσότεροι από εμάς πάντα υποψιαζόμασταν - τα κατοικίδια ζώα μας είναι πραγματικά καλύτερη παρέα από τα αδέλφια μας.

Έτσι οι επιστήμονες έθεσαν μια σειρά από ερωτήσεις που μέτρησαν το επίπεδο ικανοποίησης που είχαν τα παιδιά στις σχέσεις τους με τα κατοικίδια ζώα τους και με τα αδέλφια τους.

KATOIKIDIA KAI ADERFIA 3

Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά βαθμολογούσαν σταθερά με υψηλότερη ικανοποίηση τις σχέσεις τους με τα κατοικίδια ζώα τους από ό, τι έκαναν με τα αδέλφια τους καθώς επίσης ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα σύγκρουσης και αυτό επειδή τα περισσότερα κατοικίδια ζώα δεν μπορούν φυσικά να μιλήσουν (ορισμένα είδη πτηνών τα βάζουμε στην άκρη), αυτό φαίνεται σαν μια αρκετά λογική εκτίμηση, αλλά αυτό που ήταν ενδιαφέρον ήταν ότι τα παιδιά ανέφεραν ότι μοιράζονταν με τα κατοικίδια τους τόσα πολλά στοιχεία όπως και με τα αδέλφια τους.

Διαπίστωσαν επίσης ότι τα κορίτσια είχαν πιο ξεχωριστές σχέσεις με τα κατοικίδια ζώα τους παρά τα αγόρια. Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια βαθμολόγησαν ίσα επίπεδα ικανοποίησης, αλλά τα κορίτσια ανέφεραν ότι μεταξύ τους υπήρχαν περισσότερες συγκρούσεις αλλά και μεγαλύτερο αίσθημα συντροφικότητας με τα κατοικίδια ζώα τους απ’ ότι τα αγόρια.

KATOIKIDIA KAI ADERFIA 2

Όσο ενδιαφέρουσα είναι όλα αυτά, γιατί οι ερευνητές νοιαζόταν για το πώς τα παιδιά αισθάνονται για τα ζώα τους. Η απάντηση είναι ενθαρρυντική. Σύμφωνα με τον Matt Cassells, υπότροφο του Gates Cambridge στο Τμήμα Ψυχιατρικής, οι ερευνητές «.. ήθελαν να μάθουν πόσο ισχυρές είναι αυτές οι σχέσεις με τα κατοικίδια ζώα σε σχέση με άλλους στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Τελικά, αυτό μπορεί να μας επιτρέψει να κατανοήσουμε πώς τα ζώα συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών ».

Ως αποτέλεσμα της μελέτης, οι ερευνητές γνωρίζουν τώρα ότι τα κατοικίδια ζώα διαδραματίζουν μεγαλύτερο θετικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών από ό, τι συνειδητοποιούμε. Η υποστήριξη που παρέχουν στα παιδιά και στους έφηβους μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην ψυχολογική ευημερία τους ως ενήλικες, πράγμα που δείχνει ότι οι λάτρεις των ζώων έχουν δίκιο στο ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους τα κατοικίδια ζώα μας είναι πραγματικά μέλη της οικογένειας.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Διαβάστε επίσης

Γατάκι και κουτάβι: Συμβουλές για τον πρώτο ερχομό στο σπίτι

Έξι συμβουλές για την επιλογή του τέλειου ονόματος για το κατοικίδιο σας

Τα 4 κατοικίδια για παιδιά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved