Τα 4 κατοικίδια για παιδιά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί από εμάς έχουμε πολυάσχολες ζωές, δουλειά, παιδιά , υποχρεώσεις.

Τα 4 κατοικίδια για παιδιά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

Προσθέτοντας ένα άλλο πράγμα για να φροντίσουμε μπορεί να είναι αγχωτικό, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Αν ψάχνετε για συντροφικότητα, αλλά δεν θέλετε ένα συγκάτοικο... σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο.

Τα κατοικίδια χρειάζονται προσοχή και αφοσίωση, αλλά αυτά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα οφέλη που θα φέρουν στη ζωή σας. Ακόμα αν πιστεύετε ότι τα παιδιά σας δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν την φροντίδα ενός κατοικίδιου, πρέπει να μάθετε ότι μπορείτε να τους προσφέρετε ζωάκι. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν έχουν όλα τα κατοικίδια ζώα υψηλή συντήρηση. Εδώ είναι 4 κατοικίδια ζώα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

1. Betta Fish

betta psaraki

Ξεχάστε ότι ξέρατε για τα ψάρια, ζητήστε κατευθείαν ένα ψαράκι Betta. Αυτά τα λαμπερά χρωματιστά ψάρια , με τις μεγάλες ρέουσες ουρές, αρκούνται να βρίσκονται σε μια μικρή δεξαμενή, με το κλασσικό πλαστικό φυτό ώστε να κρύβεται πίσω του. Δεν έχει πρόβλημα να διακοσμήσετε τη δεξαμενή του όπως θέλετε, αρκεί να μην του φέρετε άλλο ψάρι Betta, καθώς είναι γνωστά για τις μάχες μεταξύ τους

2. Γουϊνέα

goyinea

Αυτά τα απαλά τρωκτικά σπάνια δαγκώνουν, τους αρέσει να παίζουν, και τρέχουν με ενθουσιασμό όποτε σε δουν. Κάνουν επίσης αυτό το πράγμα που ονομάζεται 'popcorning', όπου πηδούν και κλωτσούν τα πόδια τους στον αέρα κάθε φορά που αισθάνονται ευτυχισμένα (που είναι αρκετά διασκεδαστικό για όσους το παρακολουθούν). Δεν θέλουν ιδιαίτερή φροντίδα φαγητό, νερό και αυτό είναι.

3. Κανάριοι

kanarinia

Τα πουλιά αυτά μπορείτε να τα φροντίσετε πανεύκολα, αρκεί να τα κρατάτε υγιή, να τους δίνεται τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και σε φυτικές ίνες. Μια ταλάντευση της κούνια του μπορεί να κρατήσει το καναρίνι σας ευτυχισμένο, αλλά προσέξτε να μην γεμίσετε το κλουβί του με παιχνίδια, γιατί έτσι θα έχει λιγότερο χώρο για να πετάξει. Η τοποθέτηση κάποιου υγρού γρασιδιού στο κάτω μέρος του κλουβιού είναι μια καλή ιδέα, αφού τα καναρίνια στην άγρια φύση επιθυμούν να κυλήσουν σε υγρά φύλλα ή γρασίδι.

4. Και όταν είστε έτοιμοι, ένα σκυλί

SKYLOS

Υπάρχουν πολλές φυλές σκύλων εκεί έξω, γι’ αυτό επιλέξτε ένα που μπορεί να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Ζείτε σε ένα μικρό χώρο; Τότε πηγαίνετε για ένα μικρό σκυλί. Οι φυλές όπως οι Τσιουάουα, οι Μπόξερ και οι Λαμπραντόρ Retrievers είναι εξαιρετικές και δημοφιλείς επιλογές φυλών. Απλά θυμηθείτε: τα σκυλιά χρειάζονται ένα λογικό μέρος του χρόνου σας. Αν όμως αφιερωθείτε σε αυτούς, θα βρείτε έναν σύντροφο που θα είναι διατεθειμένος να θέσει τη ζωή του για να σας προστατεύσει, ανεξάρτητα από το τι.

Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να φέρουν τόση χαρά στη ζωή σας. Μπορούν να μειώσουν το άγχος, να παρέχουν συντροφικότητα, ψυχαγωγία και μείωση της αίσθησης κινδύνου επίσης! Μπορεί να βρίσκεστε στο σταυροδρόμι, επιλέγοντας ένα κατοικίδιο ζώο, αλλά να θυμάστε ότι αυτός ο γούνινος (ή όχι τόσο γούνινος) φίλος σας θα είναι στη ζωή σας.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Διαβάστε επίσης:
Επιλέγοντας ανάμεσα στα καλύτερα κατοικίδια για παιδιά όταν δεν θέλουν σκύλο και γάτα
Τι πρέπει να προσέξουμε αν το παιδί μας ζητήσει ερπετό
Τα 10 καλύτερα σκυλιά για οικογένεια με παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved