Αυγόφετες - Το σνακ των δικών μας παιδικών χρόνων

Μια κλασσική άκρως μαμαδίστικη συνταγή για γρήγορο σνακ ή πρωινό!

Αυγόφετες - Το σνακ των δικών μας παιδικών χρόνων

Όταν ένα παιδί πεινάει και πεινάει τώρα... η μαμά πρέπει να φτιάξει κάτι άμεσα! Το πιο γρήγορο σνακ που μπορείτε να το απολαύσει κανείς είτε στην αλμυρή, είτε στη γλυκιά του εκδοχή είναι οι αυγόφετες!

Σίγουρα θα υπάρχουν και αυτές μέσα στις παιδικές σας αναμνήσεις όπως πολλές άλλες συνταγές. Κάθε απόγευμα η μαμά ή η γιαγιά σας μπορεί να έκοβε φέτες ζυμωτό ψωμί, να τις πέρναγε από το χτυπητό αυγό και να τις τηγάνιζε για να μαλακώσουν. Κάποιοι μπορεί να τις πασπαλίζατε με ζάχαρη και κανέλα. Κάποιοι άλλοι μπορεί απλά να ρίχνατε λίγο αλατάκι επάνω και να τις τρώγατε στο λεπτό. Σίγουρα δεν μένατε μόνο στη μια φέτα. Ποτέ δεν ήταν αρκετή.

Αν λοιπόν τα παιδιά σας σας ζητούν κάτι να φάνε, είτε γλυκό είτε αλμυρό, φτιάξτε αυγόφετες και προσθέστε τες κι εσείς στις δικές τους παιδικές αναμνήσεις.

Το μυστικό για να γίνουν νόστιμες

sintagi gia avgofetes

Μπαγιάτικο ζυμωτό ψωμί

Μην χρησιμοποιείτε ψωμί του τοστ. Καλό και αυτό δεν λέμε, αλλά το ζυμωτό ψωμί και μάλιστα το μπαγιάτικο, αποθεώνει τις αβγόφετες.

Αβγά και έντονο πορτοκαλί κρόκο

Ναι, ξέρουμε πού να τα βρει κανείς αυτά τα αβγά. Αυτά υπήρχαν μόνο στο χωριό. Τότε που οι κότες έτρωγαν άφθονο καλαμπόκι και τα αβγά τους είχαν εκείνο το έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.

Αντικολλητικό τηγάνι

Βάλτε τόσο όσο ελαιόλαδο και τηγανίστε τις αβγόφετες σε μέτρια φωτιά. Δεν θέλετε να σας αρπάξουν έτσι δεν είναι; Αφήστε τες να σιγοψηθούν, να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και απολαύστε τες.

Υλικά για να φτιάξετε νόστιμες αβγόφετες

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ πάχους όσο ένα δάχτυλο
  • 2 - 3 μέτρια αυγά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά πάρα πολύ καλά. Πάρτε τις φέτες και βουτήξτε τες μέσα στο μπολ μέχρι να καλυφθούν πολύ καλά με το αυγό. Βάλτε τες έπειτα στο τηγάνι που ήδη έχει κάψει το λάδι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές.

Μόλις έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και είναι αρκετά μαλακές αφαιρέστε τες από το τηγάνι.

Αυγόφετες με κανέλα και ζάχαρη = Γλυκιά εκδοχή

Όσο είναι ακόμη ζεστές πασπαλίστε τες με ζάχαρη και κανέλα. (Σε ένα μπολ βάλτε 3 κ.τ.σ ζάχαρη και μισό κ.τ.γ κανέλα. Ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε)

Αυγόφετες με αλατάκι = Αλμυρή εκδοχή

Μόλις βγουν από τη φωτιά ρίξτε λίγο αλάτι και απολαύστε τες.

Μπορείτε να φτιάχνετε αυγόφετες στα παιδιά σας είτε για πρωινό, είτε για απογευματινό, είτε ακόμη και όταν ζητούν να φάνε κάτι γλυκό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved