Ντόρα Μπακογιάννη: Έφτιαξε κουραμπιέδες με συνταγή της μητέρας της & τη μοιράστηκε μαζί μας (pics)

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτός από εξαιρετική μαμά, γιαγιά, γυναίκα και πολιτικός είναι και μια εξαιρετική μαγείρισσα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Έφτιαξε κουραμπιέδες με συνταγή της μητέρας της & τη μοιράστηκε μαζί μας (pics)

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από την τελευταία της ανάρτηση. Πριν μερικές ώρες δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία με χειροποίητους κουραμπιέδες που έφτιαξε η ίδια με τα χεράκια της. Η συνταγή όπως αποκάλυψε η ίδια ήταν της μητέρας της, Μαρίκας Μητσοτάκη.

«Με τη συνταγή της μητέρας μου η επιτυχία είναι σίγουρη!#homemade #recipes #christmas» σχολίασε κάτω από τους κουραμπιέδες της και αμέσως τα σχόλια έπεσαν βροχή.

Όπως η ίδια είχε αποκαλύψει και στο παρελθόν φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα με τις συνταγές που τα έφτιαχνε η αείμνηστη μητέρα της. Πολλοί από τους ακολούθους της ζητούσαν την συνταγή και επιτέλους σήμερα την δημοσίευσε.

ntora mpakogianni kourampiedes 5

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε κουραμπιέδες δεν έχετε παρά ακολουθήσετε τη συνταγή και τα βήματα της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Υλικά:

1 κιλό βούτυρο
1 κιλό αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ (προσοχή όταν τα αλέθουμε. Δεν πρέεπι να γίνουν σκόνη, αλλά μικρά κομματάκια για να είναι γευστικοί οι κουραμπιέδες)
1.200 γραμ αλεύρι
1 πιατάκι του καφέ σιμιγδάλι
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ σε λίγο κονιάκ
2 κρόκους αβγών
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους να χτυπηθούν καλά. Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουραμπιεδάκια με μια μικρή τρύπα στη μέση. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Μπορούμε να ψήσουμε και 2-3 ταψιά ταυτόχρονα.
Μόλις βγουν από το φούρνο, τα ακουμπάμε σε πιατέλες με ζάχαρη άχνη για να έχουν και οι πάτοι ζάχαρη και έπειτα τα πασπαλίζουμε και από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Δείτε τις φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί και θα περιμένουμε να μοιραστεί μαζί μας την επόμενη φορά και τη συνταγή για τα πεντανόστιμα μελομακάρονά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved