Κολατσιό για το σχολείο: Κέικ με ζαχαρούχο γάλα και βατόμουρα

Κέικ με ζαχαρούχο γάλα - Ένα πεντανόστιμο κέικ για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο!

Κολατσιό για το σχολείο: Κέικ με ζαχαρούχο γάλα και βατόμουρα

Ο αγιασμός έγινε, τα βιβλία δόθηκαν, τα τετράδια μπήκαν στις τσάντες και όλα είναι έτοιμα για τα πρώτα μαθήματα. Μαζί με τα σχολικά στην τσάντα τα παιδιά όμως, χρειάζονται και κολατσιό υγιεινό που θα τα κρατήσει χορτάτα μέχρι να φάνε το μεσημεριανό τους.

Αυτό εδώ είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα κέικ που θα φτιάξετε. Δείτε τη συνταγή που ακολουθεί.

  • 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 180γρμ ανάλατο μαλακό βούτυρο
  • 2/3 κούπας παγωμένα βατόμουρα (και φρέσκα κάνουν)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 3/4 κ.τ.γ baking powder
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα, καθώς συνεχίζετε το ανακάτεμα με το μίξερ. Τέλος προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια.
Ρίξτε το αλεύρι σιγά-σιγά, το baking powder και το αλάτι, συνεχίζοντας να ανακατεύετε το μείγμα με το μίξερ.
Σε μια φόρμα βάλτε λαδόκολλα και ρίξτε μείγμα του κέικ. Βάλτε από πάνω τα βατόμουρα, θα βυθιστούν μόνα τους σιγά-σιγά.
Ψήστε μέχρι να είναι έτοιμο. Ο χρόνος είναι σχετικός καθώς φούρνος με φούρνο διαφέρει. Μετά από 40 λεπτά, δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι να δείτε αν είναι έτοιμο. Αν όχι, συνεχίστε για ακόμη 10-15 λεπτά το ψήσιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved