Back to School: Εννέα εύκολες και υγιεινές ιδέες για πρωινό των παιδιών (vid)

Προτάσεις για πρωινό που θα χαρίσει ενέργεια στα παιδιά. 

Back to School: Εννέα εύκολες και υγιεινές ιδέες για πρωινό των παιδιών (vid)

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει παραλείπεται. Αυτό προκύπτει από σειρά ερευνών, τονίζοντας τη σημασία που έχει το πρωινό στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Ειδικά για τα παιδιά το πρωινό είναι ακόμα πιο σημαντικό καθώς σχετίζεται με την καλύτερη υγεία και την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής του παιδιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Public Health Nutrition, οι μαθητές δημοτικού που καθημερινά παίρνουν πρωινό, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Cardiff στη Μ. Βρετανία, εξέτασε περίπου 5.000 μαθητές δημοτικού, ηλικίας 9 - 11 χρόνων. Και από τα στοιχεία της μελέτης, προέκυψε πως όσο καλύτερο ποιοτικά είναι το πρωινό ενός μαθητή, τόσο καλύτερες επιδόσεις, άρα και βαθμούς έτεινε να έχει στο σχολείο!

Ποιο όμως μπορεί να είναι ένα σωστό πρωινό;

Το μυστικό για ένα καλό πρωινό, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη των παιδιών κρύβεται στην ποιότητά του. Προτιμήστε να φτιάξετε κάτι στο παιδί σας και αποφύγετε να πάρετε κάτι έτοιμο από έξω. Ένα σωστό πρωινό για ένα παιδί, μπορεί να περιλαμβάνει ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι, φρέσκο χυμό, μία φέτα ψωμί με μέλι -μαρμελάδα και λίγο βούτυρο, φρούτα, ή ένα κομμάτι σπιτικό κέικ.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μερικές απλές και υγιεινές συνταγές για πρωινό των παιδιών:



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved