Κέικ πορτοκαλιού με λάδι: Γρήγορη, θρεπτική και νόστιμη συνταγή

Μια νόστιμη επιλογή για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.

Κέικ πορτοκαλιού με λάδι: Γρήγορη, θρεπτική και νόστιμη συνταγή

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για χιλιάδες χρόνια. Είναι το μόνο λάδι που εξάγεται από έναν καρπό και όχι από σπόρο ή κόκκους. Το ελαιόλαδο παράγεται κυρίως στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα) και ένα μικρό ποσό παράγεται στην Καλιφόρνια και τη Βόρεια Αφρική. Έχει ευχάριστη γεύση, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία. Έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων όλων των ελαίων, τα οποία μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου βελτιώνοντας τους συναφείς παράγοντες κινδύνου και είναι επίσης πλούσια σε λιποδιαλυτή βιταμίνη Κ και βιταμίνη Ε.

Τα πορτοκάλια είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Η πραγματική τους προέλευση είναι ένα μυστήριο, αλλά η καλλιέργεια των πορτοκαλιών θεωρείται ότι ξεκίνησε στην ανατολική Ασία πριν από χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, καλλιεργούνται στις περισσότερες θερμές περιοχές του κόσμου και καταναλώνονται είτε φρέσκα είτε σαν χυμοί. Τα πορτοκάλια είναι μια υγιής πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, θειαμίνης, φολικού οξέος και αντιοξειδωτικών. Έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Ο συνδυασμός τους μπορεί να μας δώσει ένα γρήγορο και εύκολο, θρεπτικό κέικ που έχει υπέροχη γεύση.

Συστατικά

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Aλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
  • 1/2 φλιτζάνι + 1 κουταλιά γλυκού γιαούρτι (απλό, ολόκληρο χωρίς λίπος)
  • 1/2 φλιτζάνι + 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά

Για το γλάσο πορτοκαλιού

  • Χυμό από 1/2 πορτοκαλί (ή 1-2 κουταλιές της σούπας, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε το γλάσο)
  • 2/3 φλυτζάνι ζάχαρης άχνη

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 °. Λιπάνετε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ.

Κέικ

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέστε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το μίγμα στο ταψί και έπειτα στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε το γλάσο.

Γλάσο

Ανακατέψτε το χυμό και τη ζάχαρη άχνη, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε το γλάσο.

Πηγή: anitalianinmykitchen.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved