Συνταγή για μυρωδάτο κέικ madeira

Το κέικ madeira είναι ιδανικό και για βάση τούρτας.

Συνταγή για μυρωδάτο κέικ madeira

Αρωματικό και νόστιμο κέικ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ.ξύσμα λεμονιού
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/4 κ.γ. κανέλα
1 κούπα ελεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C και βουτυρώνουμε τη φόρμα ( ή βάζουμε μια λαδόκολλα).
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Υπολογίστε περίπου 3- 5 λεπτά καλό χτύπημα για να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το μισό αλεύρι ( τα έχετε αναμείξει). Προσθέστε το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).

Πηγή: www.taste.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved