Πέννες με σπανάκι στο φούρνο με φέτα

Πεντανόστικο, λαχταριστό, υγιεινό, καλοκαιρινό φαγάκι!

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην λατρεύει τα ζυμαρικά και δεν υπάρχει Έλληνας που να μην τρώει τη φέτα.

Πώς μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα δύο υλικά; Μα, φυσικά με πολλούς μαγειρικούς τρόπους. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε νόστιμες και λαχταριστές πέννες στο φούρνο με σπανάκι και φέτα.

Υλικά:
Ένα πακέτο πέννες
1 κιλό baby σπανάκι
4 αβγά
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 κούπες τριμμένη (με το χέρι) φέτα
6 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεματίστε το σπανάκι σας και αφήστε το στην άκρη.
Βράστε τις πέννες σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά, έπειτα βάλτε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε το σπανάκι, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Ανακατέψτε και προσθέστε τις πέννες σας.
Ανακατέψτε ξανά και τοποθετήστε το μείγμα σας σε ένα πυρέξ. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω επιπλέον τριμμένη φέτα αν θέλετε.
Ψήστε μέχρι οι πέννες να ρουφήξουν τα υγρά και μέχρι να έχει ροδίσει.
Αφαιρέστε, αφήστε να κρυώσει για λίγο και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved