Πέννες με λουκάνικο και μοτσαρέλα στο φούρνο

Τα ζυμαρικά εκτός από νόστιμα έχουν το πλεονέκτημα ό,τι μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Πέννες με λουκάνικο και μοτσαρέλα στο φούρνο

Πάρτε για παράδειγμα τις πέννες: Τρώγονται ωραιότατα με μια απλή σάλτσα, με λίγο φρεσκοτριμμένο τυράκι και πιπέρι, με κρέμα γάλακτος, με κιμά, με μπρόκολο, με λαχανικά.

Τρώγονται επίσης με λουκάνικο και μοτσαρέλα που λιώνει στο στόμα μόλις βγουν από το φούρνο. Αυτή λοιπόν τη συνταγή σας προτείνουμε σήμερα και ελπίζουμε να την δοκιμάσετε:

Υλικά

-ένα πακέτο πέννες ( ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας εκτός από σπαγγέτι)
-ένα πικάντικο λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-3 τρυφερά ψιλοκομμένα φύλλα λαχανίδας
-2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (2% χαμηλά λιπαρά)
-προαιρετικά τριμμένο τυρί παρμεζάνας

5 Ingredient Italian Sausage and Kale Baked Ziti 61

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει (περίπου 8-10 λεπτά), και στη συνέχεια το πιέζετε με το πιρούνι. Όταν το λουκάνικο ροδίσει, προσθέστε το σκόρδο,- σοτάρετε για 1-2 επιπλέον λεπτά- και τη λαχανίδα. Ανακατέψτε μέχρι το λάχανο να γίνει σκούρο και ελαφρώς μαραμένο.
-Βουτυρώστε ένα ταψί ή ένα πιρέξ και ρίξτε τα μισά ζυμαρικά, τη μοτσαρέλα και το μισό μίγμα από το λουκάνικο. Προσθέστε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο λουκάνικο. Πριν το βάλετε στο φούρνο προσθέστε και την παρμαζένα (αν θέλετε) και ψήστε για για 20-25 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και ν’ αρχίσει να ροδίζει μετά βίας.Σερβίρετε μόλις βγει από το φούρνο.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: www.gimmesomeoven.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved