Χωρίς γλουτένη: Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ λεμονιού

Πεντανόστιμο κι εύκολο να το φτιάξετε.

Έχετε δυσανεξία στη γλουτένη ή κάνετε διατροφή χωρίς γλουτένη; Σας έχουμε το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού. Εννοείται, χωρίς γλουτένη!

Υλικά

175 γρ. ανάλατο βούτυρο soft
175 γρ. ζάχαρη άχνη
4 μεσαία αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Ξύσμα από 2 + 1 λεμόνια
Χυμό από 2 λεμόνια (τον χωρίζετε σε μισό λεμόνι και σε 1 ½)
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χωρίς γλουτένη
59 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
75 γρ. κύβοι ζάχαρης

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε το ξύσμα από 2 λεμόνια και το χυμό από το μισό λεμόνι και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο.

Ρίχνετε το αλεύρι με τα αλεσμένα αμύγδαλα στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε στη φόρμα και ψήνετε για 40 με 50 λεπτά. Μόλις κλείσουμε την κουζίνα, το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά ακόμη και κατόπιν το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, βάζετε σε ένα μπολάκι τον χυμό από 1 ½ λεμόνι, το ξύσμα από το τρίτο λεμόνι και τους κύβους ζάχαρης. Τα αφήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι κύβοι ζάχαρης και κατόπιν με το πίσω μέρος ενός κουταλιού λιώνετε και ανακατεύετε το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, περιχύνετε με αυτό το ζεστό κέικ.

Σερβίρετε μόλις έχει κρυώσει καλά.

Διαβάστε επίσης

Τραγανά cookies χωρίς γλουτένη

Χωρίς γλουτένη: Συνταγή για το πιο νόστιμο ψωμί μπανάνας

Κέικ λεμόνι χωρίς αβγά και βούτυρο από τον Γιώργο Γεράρδο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved