Συνταγή για γλυκοπατάτα με καπνιστή πάπρικα και τριμμένη παρμεζάνα

Σας αρέσει η γλυκοπατάτα;

Συνταγή  για γλυκοπατάτα με καπνιστή πάπρικα και τριμμένη παρμεζάνα

Η γλυκοπατάτα είναι ένα απίθανο σνακ, με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Η γεύση της μοιάζει αρκετά με εκείνη του κάστανου, ενώ μπορεί να μαγειρευτεί ποικιλοτρόπως. Εμείς σας έχουμε γλυκοπατάτα βραστή με τριμμένη παρμεζάνα. Η καλύτερη επιλογή για σνακ, αλλά και γεύμα, που θα σας χορτάσει.

Υλικά

1 κιλό γλυκοπατάτες
¾ της κούπας γλυκά κρεμμύδια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¾ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κυβάκια

Μαγειρεύετε μόνο με το λάδι τις γλυκοπατάτες και τα γλυκά κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Ανακατεύετε διαρκώς όσο ετοιμάζονται.

1 λεπτό πριν τις αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε την πάπρικα και ανακατεύετε.

Μόλις είναι έτοιμες, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Πηγή: countryliving.com

Δείτε επίσης

Γλυκοπατάτες με σιρόπι πορτοκαλιού

Σαλάτα με γλυκοπατάτα, ρόδι και φέτα - Πρωτότυπη και πολύ γευστική

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved