Χοιρινό γεμιστό με μήλα, βερίκοκα και δαμάσκηνα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Για το γιορτινό τραπέζι, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια διαφορετική συνταγή για το χοιρινό .

Χοιρινό γεμιστό με μήλα, βερίκοκα και δαμάσκηνα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Το χοιρινό έχει μια ξεχωριστή θέση τις ημέρες αυτές στα οικογενειακά τραπεζώματα. Ακόμα και για όσους δεν το προτιμούν, κάνουν μια εξαίρεση καθώς δύσκολα μπορούν να αντισταθούν σε ένα ζουμερό χοιρινό με πατάτες ή γεμιστό με μήλα, βερίκοκα και δαμάσκηνα, που σας προτείνουμε σήμερα. Είναι εύκολη συνταγή, νόστιμη και ξεχωριστή.

Υλικά

μπούτι χοιρινό ή στήθος χωρίς κόκαλα
αλάτι, πιπέρι
δενδρολίβανο τριμμένο

Για τη γέμιση

2 κουταλιές λάδι
3 κόκκινα μήλα καθαρισμενα και κομμένμα σε φέτες
1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο’1 και 3/4 φλυτζανιού χυμό μήλου
1 φλιτζάνι βερύκοκα ξερά και κομμμένα στη μέση
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ή1/2 κουταλάκι ξηρό
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το μπούτι σε με μια μεγάλα φέτα. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και δενδρολίβανο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τα μήλα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό μήλου, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι ο χυμός να γίνει σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε το μπούτι αφήνοντας δύο δάχτυλα κενό στις άκρες και το τυλίγουμε ρολό. Δένουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 2- 2,5 ώρες περίπου. Σερβίρουμε με τη σάλτσα από τους χυμούς του χοιρινού και λίγο αλεύρι.

Καλή Πρωτοχρονιά!

Διαβάστε επίσης

Γεμιστή γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και κουκουνάρι
Χοιρινό με δαμάσκηνα: Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved