Χοιρινό με δαμάσκηνα: Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή

Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι!

Χοιρινό με δαμάσκηνα: Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή

#Yummyyummyinmytummy που βάζουν και όλοι ως hastag όταν δημοσιεύουν τα φαγάκια τους και τις λιχουδιές τους στα social media. Αυτό λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε και εμείς σήμερα για αυτή τη συνταγή μας.

Αν ψάχνετε για το τι να φτιάξετε στο γιορτινό τραπέζι, σας έχουμε τη λύση. Χοιρινό με δαμάσκηνα το εορταστικό για να γλύφετε και εσείς και οι καλεσμένοι σας τα δάχτυλά σας!

Υλικά:
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
600 γρμ χοιρινό (ωμοπλάτη)
1 κ.τ.σ βούτυρο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.τ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια κρασιού κόκκινο φρουτώδες κρασί
300 ml ζωμό κότας
12-15 δαμάσκηνα ξερά
ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το χοιρινό που έχετε κόψει σε κομμάτια (ούτε μικρά ούτε μεγάλα) μέχρι να αλλάξει χρώμα, για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και βάλτε το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το βούτυρο και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.

Βάλτε στην κατσαρόλα το χοιρινό και όλα τα υγρά που έχει βγάλει. Βάλτε το κρασί και τέλος το ζωμό μέχρι να καλυφθεί το χοιρινό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Έπειτα ρίξτε τα ξερά δαμάσκηνα, και συμπληρώστε νερό μέχρι να σκεπαστεί ξανά το χοιρινό και μαγειρέψτε για ακόμη 45 λεπτά. Λίγο πριν το σβήσετε αλατοπιπερώστε. Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν το κρέας έχει μαλακώσει και η σάλτσα σας είναι χυλομένη.

Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved