#FrenchToastDay: Γιορτάζουμε την ημέρα του γαλλικού τοστ με μία συνταγή

Το French Toast, οι γνωστές  δηλαδή αυγοφέτες όπως τις λέμε στην Ελλάδα, ειναι μία από τις αγαπημένες επιλογές για πρωινό.

#FrenchToastDay: Γιορτάζουμε την ημέρα του γαλλικού τοστ με μία συνταγή

Στην Αμερική, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο γαλλικό τοστ, το λαχταριστό αυτό σνακ που τρώμε συνήθως για πρωινό και που λατρεύουν όλα τα παιδιά.

Μπορεί η #FrenchToastDay να είναι άγνωστη για τους περισσότερους στην Ελλάδα, με αφορμή όμως αυτήν την περίσταση και δεδομένου ότι περνάμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή για τις πιο λαχταριστές αυγοφέτες που έχετε φάει.

Η ιστορία του French Toast

Το γαλλικό τοστ, παρά την ονομασία του, δεν έχει καταγωγή από τη Γαλλία. Η προέλευσή του δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο σύμφωνα με το daysoftheyear.com υπάρχουν αναφορές για ψημένο ψωμί με αυγά και γάλα σε λατινικά κείμενα του 4ου αιώνα και σε γερμανικά κείμενα του 14ου αιώνα.

Σήμερα το γαλλικό τοστ φτιάχνεται σε πολλές χώρες και το συναντάμε με διάφορες ονομασίες. Είτε το πούμε αυγοφέτες, είτε γερμανικό τοστ, είτε poor knights’ pudding, τα βασικά υλικά για να το φτιάξουμε είναι τα ίδια: γάλα, αυγό ψωμί.

Συνταγή για το πιο νόστιμο French Toast

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να το φτιάξετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved