Πασχαλινά κουλουράκια κουνελάκια

Το Πάσχα βρίσκεται μόλις λίγες μέρες μακριά και οι προετοιμασίες σιγά σιγά ξεκινούν. Την τιμητική τους έχουν και τα πασχαλινά γευστικά κουλουράκια. Εκείνα που φτιάχνονται με την παραδοσιακή συνταγή που περιέχει βούτυρο, αμμωνία, γάλα και αυγά.

Πασχαλινά κουλουράκια κουνελάκια

Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε τα αγαπημένα κουλουράκια όλων σε σχήμα κουνελιού. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν.

pasxalina koulourakia 2

Υλικά:
250 γρμ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλτζ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φλτζ. γάλα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
4 βανίλιες
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αμμωνία
1 κοφτή κουταλιά baking powder
1 κιλό αλεύρι (και κάτι παραπάνω)
σταφίδες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίξτε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε έπειτα το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε την αμμωνία μέσα στο γάλο. (Αναφέρω μπολ και όχι ποτήρι καθώς θα φουσκώσει και θα σας ξεχειλίσει). Προσθέστε το υγρό σας μείγμα στο αρχικό μπολ όπου φτιάχνετε τη ζύμη. Ανακατέψτε ελαφρά με το μίξερ και ρίξτε μέσα τις βανίλιες και το baking. Με το χέρι σας ανακατέψτε ελαφρά και αρχίστε σιγά σιγά να ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Ρίξτε τόσο αλεύρι, όσο μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
Προσοχή: Βάλτε τόσο αλεύρι όσο σηκώνει η ζύμη και μην την κάνετε σφιχτή και σκληρή. Καλύτερα να κολλάει ελαφρά στο δάχτυλά σας και να πλάθεται παρά να είναι σκληρή.

Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για περίπου 1 ωρίτσα και έπειτα αρχίστε να φτιάχνετε τα κουλουράκια σας. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, τα κουνελάκια φτιάχνονται πολύ εύκολα.

pasxalina koulourakia 3


Τοποθετήστε τα κουλουράκια σας σε μια λαδόκολλα αραιά το ένα από το άλλο, τοποθετήστε μια σταφίδα για ματάκι, αλείψτε τα κρόκο αυγού και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved