Βούτυρο μήλου: Το φθινοπωρινό spread που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας
Το φθινόπωρο είναι η εποχή των μήλων και μαζί του έρχεται μια νέα αγαπημένη συνταγή: το βούτυρο μήλου. Ένα αρωματικό, βελούδινο spread που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα γίνει η πιο υγιεινή λιχουδιά για όλη την οικογένεια.
Τώρα που φθινοπώριασε, είναι η στιγμή που τα μήλα έχουν την τιμητική τους. Μήλοπιτες, μηλοπιτάκια, crumbles και τόσα άλλα βρίσκουν θέση στα τραπέζια μας. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γνωρίσετε και κάτι διαφορετικό: το βούτυρο μήλου.
Φθινοπωρινό apple crumble που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά
Αν δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει, να ξέρετε ότι τα παιδιά θα το λατρέψουν! Έχει βελούδινη υφή, γλυκιά γεύση χωρίς να είναι υπερβολικά ζαχαρένιο, και μοσχοβολάει κανέλα και μπαχαρικά. Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω σε φρυγανιές, ψωμάκι ή κρέπες, να το βάλετε σε γιαούρτι, πάνω σε muffins ή ακόμα και να συνοδεύσετε με αυτό κομμάτια μήλου για ένα σνακ που τα μικρά σας θα ζητούν ξανά και ξανά.
Και δεν είναι μόνο για τα παιδιά – θα γίνει γρήγορα και το δικό σας αγαπημένο
Γιατί; Γιατί είναι μια υγιεινή εναλλακτική στα έτοιμα γλυκά spreads, γεμάτη φυσικά αρώματα και θρεπτικά συστατικά από τα μήλα. Επιπλέον, φτιάχνεται εύκολα, αποθηκεύεται για εβδομάδες και γεμίζει το σπίτι με το άρωμα του φθινοπώρου όσο σιγομαγειρεύεται.
Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει
Συνταγή για βούτυρο μήλου
Υλικά:
- 1,5 κιλό μήλα (Honeycrisp ή άλλα γλυκόξινα), καθαρισμένα και κομμένα
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. μπαχάρι
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/8 κ.γ. τζίντζερ
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Στην κατσαρόλα: Βάλτε τα μήλα με όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
- Όταν τα μήλα λιώσουν, πολτοποιήστε τα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ.
- Αν θέλετε πιο πηχτό αποτέλεσμα, συνεχίστε το σιγοβράσιμο χωρίς καπάκι μέχρι να φτάσει στην υφή που επιθυμείτε.
- Στον φούρνο: Βάλτε τα μήλα και τα υλικά σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
- Ψήστε στους 150°C για περίπου 2-3 ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Πολτοποιήστε και, αν χρειάζεται, συνεχίστε το ψήσιμο για λίγο με το καπάκι μισάνοιχτο για να πήξει.
- Αποθηκεύστε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μέχρι 1 χρόνο.