Τα πιο νόστιμα brownie cookies σοκολάτας που θα φτιάξετε για το σχολείο ή το γραφείο

Bigstock

Φτιάξτε τα τέλεια brownie cookies – μαλακά, σοκολατένια και έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα, ιδανικά για σχολείο ή γραφείο.

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα και δεν ξέρετε τι να διαλέξετε – αφράτο μπράουνι ή λαχταριστό cookie – τότε αυτά τα brownie cookies (γνωστά και ως brookies) θα γίνουν η νέα αγαπημένη σας συνταγή! Είναι απίστευτα μαλακά, fudgy, με τέλεια μαστιχωτή υφή και έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα. Τη συνταγή τη βρήκαμε στο savvybites.co.uk και πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε, είτε θέλετε ένα γρήγορο γλυκό για το σχολείο, το γραφείο ή απλά για την απόλαυση στο σπίτι.

Τεμπέλικα νηστίσιμα soft cookies με 3 υλικά

Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή

Ισορροπία: Ένα τέλειο πάντρεμα – το μαλακό μαστιχωτό εσωτερικό του μπράουνι με τις ελαφρώς τραγανές άκρες ενός μπισκότου cookie.

Απλά υλικά, τέλεια γεύση: Χωρίς πολύπλοκα βήματα, αλλά με πλούσια σοκολατένια γεύση. Η λιωμένη κουβερτούρα, τα αφράτα αυγά και η σωστή αναλογία ζάχαρης κάνουν αυτά τα cookies απίθανα.

Χωρίς κόπο: Δεν χρειάζεστε εξοπλισμό ή εμπειρία στη ζαχαροπλαστική. Τα βήματα είναι ξεκάθαρα και εύκολα, ιδανικά ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.

Μαλακά και αφράτα ψωμάκια πατάτας - Δείτε πώς θα τα φτιάξετε κι εσείς

Πώς θα φτιάξετε brownie cookies σοκολάτας

Υλικά:

  • 190 γραμμάρια (1 ½ φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 450 γραμμάρια (2 ½ φλ.) μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 112 γραμμάρια (½ φλ.) βούτυρο (αλατισμένο ή ανάλατο)
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια (1 ½ φλ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 180 γραμμάρια (1 φλ.) demerara ή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 170 γραμμάρια (1 φλ.) σταγόνες σοκολάτας (μαύρης ή γάλακτος)

Εκτέλεση βήμα-βήμα:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο: Στους 160ºC με αέρα ή 170ºC αντιστάσεις. Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Λιώνουμε σοκολάτα & βούτυρο: Σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Χτυπάμε αυγά & ζάχαρη: Με μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο και παχύρρευστο.

Συνδυάζουμε τα στερεα υλικά: Ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, μπέικιν, αλάτι και σταγόνες σοκολάτας.

Ενώνουμε μείγματα: Διπλώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα στα αυγά, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα στεγνά υλικά, μόνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ψήνουμε: Με κουτάλι βάζουμε κουταλιές ζύμης στο ταψί, αφήνοντας αρκετό κενό γιατί τα μπισκότα απλώνουν. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να κάνουν ρωγμές στην επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσουν: Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι αν θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Φτιάξτε με τα παιδιά μαλακά μπισκότα κανέλας

Πώς θα αποθηκεύσετε τα μπισκότα σας για μεγαλύτερη διάρκεια

  • Στο ψυγείο: Σε αεροστεγές δοχείο για έως 5 μέρες.
  • Στην κατάψυξη: Έως 3 μήνες σε καλά κλεισμένο δοχείο.
  • Ζέσταμα: Στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μαλακώσουν.

Αν τα φτιάξετε μία φορά, δύσκολα θα τα βγάλετε από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα! Ένα γλυκό που συνδυάζει την απόλαυση του μπράουνι με την πρακτικότητα του cookie – ιδανικό για lunchbox, για το διάλειμμα στη δουλειά ή για ένα σοκολατένιο treat στο σπίτι.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved