Με αυτή την τραγανή συνταγή θα φάνε τα παιδιά τα ρεβίθια
Αυτά τα τραγανά nuggets από ρεβίθια μοιάζουν με κοτομπουκιές, αλλά είναι γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες! Τα παιδιά θα τρελαθούν!
Οι μικροί picky eaters ή τα παιδιά που έχουν δοκιμάσει ρεβίθια και δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα, θα λατρέψουν αυτά τα nuggets που θυμίζουν κοτομπουκιές. Είναι τραγανά απ’ έξω, μαλακά και γεμάτα γεύση από μέσα, κάνοντας τα ρεβίθια να γίνουν ξαφνικά το αγαπημένο τους σνακ.
4 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με ρεβίθια - Ναι, είναι όλες λαχταριστές
Εκτός από τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και οι γονείς γιατί, πέρα από τη νοστιμιά, τα nuggets αυτά είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνες A και C, μαγνήσιο και σίδηρο.
Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Χωρίς πολύπλοκες τεχνικές ή ειδικά εργαλεία, θα έχετε ένα θρεπτικό και νόστιμο σνακ που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα ζητάνε κι άλλο, και εσείς θα ξέρετε ότι τους δίνετε κάτι υγιεινό και γεμάτο ενέργεια.
Πώς θα φάνε τα παιδιά σας ρεβίθια; Φτιάξτε φαλάφελ με κινόα

Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο καρότο
- 425 γραμμάρια ρεβίθια, βρασμένα
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κολοκυθάκι
- 2 αβγά μεγάλα
- Μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε
- 1/2 κουταλιά της σούπας ξερά μυρωδικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το πανάρισμα:
- 1/2 φλιτζάνι Τριμμένη φρυγανιά ή τα αγαπημένα σας breadcrumbs
- Λίγη Ρίγανη
- Αλάτι
- Πάπρικα
- Σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Με ένα ραβδομπλέντερ ή πολυκόφτη πολτοποιείτε τα καρότα, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι και το κολοκύθι μαζί με τα αβγά, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φρυγανιά, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και το αλάτι.
- Πλάθετε και περνάτε κάθε nugget από ένα χτυπημένο αβγό και έπειτα πανάρετε με το μείγμα φρυγανιάς.
- Τοποθετείτε τα nuggets σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. (Μπορείτε να τα ψήσετε και στο air fryer ή να τα τηγανίσετε)
Σερβίρετε με κέτσαπ, πατάτες τηγανιτές, μουστάρδα ή μαγιονέζα – ό,τι αρέσει στο παιδί σας.