Pizza Waffles: Το κολατσιό που θα λατρέψουν τα παιδιά φέτος στο σχολείο

Bigstock

Η επιστροφή στα θρανία σημαίνει τάπερ και κολατσιό… αλλά δεν χρειάζεται να είναι βαρετό! Οι Pizza Waffles είναι τραγανές, τυρένιες και γεμάτες γεύση πίτσας, έτοιμες σε μόλις 20 λεπτά – το ιδανικό γεύμα για τα παιδιά και όχι μόνο.

Η επιστροφή στα θρανία φέρνει μαζί της χαρτιά, βιβλία, αλλά και… ταπεράκια γεμάτα κολατσιό! Κάθε μαμά γνωρίζει καλά τη μάχη του «τι θα βάλω σήμερα στο σχολείο;» και την ανάγκη για κάτι γρήγορο, νόστιμο και φορητό. Αν ψάχνετε για μια ιδέα που θα κάνει τα παιδιά να τρέχουν στο διάλειμμα με χαμόγελο, σας έχουμε την απόλυτη λύση: Pizza Waffles – βάφλες με γεύση πίτσας, ζουμερές και τυρένιες.

Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή

Θα την ετοιμάσετε σε χρόνο dt: Από το μπολ μέχρι το τραπέζι σε μόλις 20 λεπτά – πιο γρήγορα και από το να παραγγέλνατε μια πίτσα.

Γεύση που αγαπούν τα παιδιά: Μοτσαρέλα, πεπερόνι και η κλασική γεύση πίτσας σε κάθε μπουκιά.

Budget friendly: Βασικά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία για delivery.

Με ό,τι υλικά θέλετε: Όπως η πίτσα, έτσι και οι βάφλες μπορούν να γίνουν όπως τις θέλει η οικογένεια – απλές για τα μικρά ή με λαχανικά και επιπλέον toppings για τους μεγάλους.

Ιδανική για το ταπεράκι του σχολείου: Για το διάλειμμα, για το ολοήμερο, για το φροντιστήριο, για βραδινό... Γενικά για ΠΑΝΤΟΥ.

Επιστροφή στο σχολείο με το απόλυτο σνακ – Mini κρουασανάκια σε 10 λεπτά

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • ½ φλιτζάνι κομμένο πεπερόνι (ή αλλαντικό της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση:

    1. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
    2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    3. Προσθέστε το γάλα και τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    4. Προσθέστε τη μοτσαρέλα και το πεπερόνι. Το μείγμα θα είναι παχύ.
    5. Περάστε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι τη βαφλιέρα αν χρειάζεται. Ρίξτε περίπου ¼ φλιτζανιού μείγματος και κλείστε την, πιέζοντας ελαφρά για να απλωθεί το μείγμα.
    6. Ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 3–5 λεπτά. Αν θέλετε extra crispy, αφήστε λίγο παραπάνω.
    7. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved