Pizza Waffles: Το κολατσιό που θα λατρέψουν τα παιδιά φέτος στο σχολείο
Η επιστροφή στα θρανία σημαίνει τάπερ και κολατσιό… αλλά δεν χρειάζεται να είναι βαρετό! Οι Pizza Waffles είναι τραγανές, τυρένιες και γεμάτες γεύση πίτσας, έτοιμες σε μόλις 20 λεπτά – το ιδανικό γεύμα για τα παιδιά και όχι μόνο.
Η επιστροφή στα θρανία φέρνει μαζί της χαρτιά, βιβλία, αλλά και… ταπεράκια γεμάτα κολατσιό! Κάθε μαμά γνωρίζει καλά τη μάχη του «τι θα βάλω σήμερα στο σχολείο;» και την ανάγκη για κάτι γρήγορο, νόστιμο και φορητό. Αν ψάχνετε για μια ιδέα που θα κάνει τα παιδιά να τρέχουν στο διάλειμμα με χαμόγελο, σας έχουμε την απόλυτη λύση: Pizza Waffles – βάφλες με γεύση πίτσας, ζουμερές και τυρένιες.
Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή
Θα την ετοιμάσετε σε χρόνο dt: Από το μπολ μέχρι το τραπέζι σε μόλις 20 λεπτά – πιο γρήγορα και από το να παραγγέλνατε μια πίτσα.
Γεύση που αγαπούν τα παιδιά: Μοτσαρέλα, πεπερόνι και η κλασική γεύση πίτσας σε κάθε μπουκιά.
Budget friendly: Βασικά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία για delivery.
Με ό,τι υλικά θέλετε: Όπως η πίτσα, έτσι και οι βάφλες μπορούν να γίνουν όπως τις θέλει η οικογένεια – απλές για τα μικρά ή με λαχανικά και επιπλέον toppings για τους μεγάλους.
Ιδανική για το ταπεράκι του σχολείου: Για το διάλειμμα, για το ολοήμερο, για το φροντιστήριο, για βραδινό... Γενικά για ΠΑΝΤΟΥ.
Επιστροφή στο σχολείο με το απόλυτο σνακ – Mini κρουασανάκια σε 10 λεπτά
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- ½ φλιτζάνι κομμένο πεπερόνι (ή αλλαντικό της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το γάλα και τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε τη μοτσαρέλα και το πεπερόνι. Το μείγμα θα είναι παχύ.
- Περάστε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι τη βαφλιέρα αν χρειάζεται. Ρίξτε περίπου ¼ φλιτζανιού μείγματος και κλείστε την, πιέζοντας ελαφρά για να απλωθεί το μείγμα.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 3–5 λεπτά. Αν θέλετε extra crispy, αφήστε λίγο παραπάνω.
- Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.