Δροσιστική καλοκαιρινή συνταγή για τις μέρες με καύσωνα: Παγωμένα κυβάκια καρπουζιού με λάιμ
Το τέλειο σνακ για τις απογευματινές λιγούρες των παιδιών (και των μαμάδων 😉).
Ψάχνετε μια εύκολη, υγιεινή και άκρως δροσιστική λιχουδιά για το καλοκαίρι; Αυτά τα παγωμένα κυβάκια καρπουζιού με λάιμ είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους! Φτιάχνονται στο πι και φι, έχουν τέλεια γεύση και θα σας δροσίσουν τούτες τις αρκετά ζεστές μέρες.
Ως μαμά, ξέρεις καλά πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις στα παιδιά σου θρεπτικά σνακ που να είναι και διασκεδαστικά. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλύκα του καρπουζιού με την αναζωογονητική οξύτητα του λάιμ — και το αποτέλεσμα είναι απλά εθιστικό.
Πώς θα φτιάξεις παγωμένα κυβάκια καρπουζιού με λάιμ

Υλικά:
- 1 μικρό ώριμο καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- Χυμός από 2 λάιμ
- Ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)
- Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε τα κυβάκια καρπουζιού σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε τον χυμό (και το ξύσμα) λάιμ και ανακάτεψε απαλά.
- Άπλωσε τα κυβάκια σε λαδόκολλα και βάλε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Φύλαξέ τα σε σακουλάκι ή δοχείο. Απόλαυσέ τα σκέτα, σε ποτό ή smoothie.
Tip: Δώσε στα παιδιά ένα μπολάκι με «παγάκια» καρπουζιού και δες τα πώς θα «σκάσουν» χαμόγελα καθώς τα απολαμβάνουν.