Κέικ με αναψυκτικό λεμονιού: Η συνταγή που έγινε viral για το καλοκαίρι
Το κέικ που θα φτιάξετε ξανά και ξανά αυτό το καλοκαίρι.
Μόλις ανακάλυψα μια συνταγή για κέικ που με εντυπωσίασε – και όχι, δεν είναι το συνηθισμένο κέικ που φτιάχνουμε κάθε φορά. Το μυστικό της; Η λεμονάδα με ανθρακικό! Ναι, το αγαπημένο, δροσιστικό αναψυκτικό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι δεν είναι μόνο για να το πίνουμε παγωμένο σε ποτήρι, αλλά και για να κάνει το κέικ μας αφράτο, γλυκό και γεμάτο άρωμα λεμονιού.
Νηστίσιμες μπάρες λεμονιού χωρίς ψήσιμο
Αυτή η συνταγή, που βασίζεται στο κλασικό 7Up Bundt Cake, έχει γίνει ανάρπαστη στο Allrecipes και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα κέικ που έχει δεχτεί εκατοντάδες θετικές κριτικές, με τους δοκιμαστές να το χαρακτηρίζουν εύκολο στην παρασκευή και απόλυτα πετυχημένο κάθε φορά. Η γεύση του είναι δροσερή και ανάλαφρη, ιδανική για το καλοκαίρι, ειδικά για να το προσφέρεις στα παιδιά ή σε μια οικογενειακή συγκέντρωση.
Τρουφάκια λεμονιού με μόλις 3 υλικά
Τι είναι το 7Up Cake;
Το 7Up Cake είναι ένα κέικ βουτύρου, πλούσιο και ζουμερό, που παραδοσιακά ψήνεται σε φόρμα με τρύπα (στην κλασική φόρμα του κέικ δηλαδή). Η πρώτη συνταγή πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’50 από την ίδια την εταιρεία αναψυκτικών, και έκτοτε έχουν προκύψει πολλές παραλλαγές. Τα βασικά υλικά θυμίζουν πολύ το κλασικό κέικ – βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και αυγά – αλλά το μυστικό που δίνει άλλη γεύση και υφή είναι η λεμονάδα με ανθρακικό, που φέρνει έντονη φρεσκάδα και βοηθά το κέικ να φουσκώσει χάρη στα φυσαλίδες της.
Λεπτά μπισκότα λεμονιού - Συνταγή για το σχολείο
Η παρασκευή του χρειάζεται λίγη υπομονή, γιατί το χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη θέλει περίπου 20 λεπτά, ενώ το ψήσιμο διαρκεί περίπου μία ώρα. Όμως, από τις κριτικές φαίνεται πως η γεύση και η υφή του είναι τόσο ξεχωριστές που αξίζει η αναμονή.
Σπιτική μους λεμονιού - Φτιάξτε την με 4 υλικά
Υλικά
Για το κέικ:
- 1 ½ φλιτζάνι βούτυρο (3 ολόκληρα κομμάτια), σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 φλιτζάνια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα λεμονιού
- ¾ φλιτζάνι 7Up ή άλλο αναψυκτικό λεμονάδας με ανθρακικό
Για το γλάσο:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ¼ φλιτζάνι γάλα
- ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
- Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκατοστών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στο τέλος, ενσωματώνουμε το αναψυκτικό στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-75 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ και αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτή η συνταγή είναι μια δροσερή εναλλακτική για το καλοκαίρι, που τα παιδιά λατρεύουν και οι μαμάδες εκτιμούν γιατί είναι εύκολη και εντυπωσιακή. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και νόστιμο, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!
Πηγή συνταγής: Allrecipes – 7Up Bundt Cake