3 συνταγές για brunch για τη Γιορτή της Μητέρας – Για να κακομάθετε τη μανούλα

Η μαμά θα μιλάει για αυτή τη Γιορτή της Μητέρας και για την έκπληξη που της κάνατε για πολλά χρόνια.

3 συνταγές για brunch για τη Γιορτή της Μητέρας – Για να κακομάθετε τη μανούλα
Bigstock

Η παράδοση λέει πως πρέπει να γιορτάσουμε τη Γιορτή της Μητέρας με πρωινό στο κρεβάτι, αλλά καλύτερα αφήστε τη μαμά να κοιμηθεί λίγο παραπάνω αυτή τη μέρα. Αντί να την ξυπνήσουν τα παιδιά, αφήστε τη χωρίς να την ενοχλήσετε νωρίς το πρωί, και ετοιμάστε της ένα νόστιμο και γιορτινό brunch. Και όταν λέμε brunch μιλάμε για τα πάντα: όμορφη διακόσμηση τραπεζιού και λουλούδια, ζεστό καφέ και φυσικά νόστιμο και λαχταριστό πρωινό.

Tips για να δημιουργήσετε το καλύτερο πρωινό για την Γιορτή της Μητέρας

Παρακάτω θα βρείτε 3 συνταγές για να μην ψάχνετε. Η δική μας αγαπημένη; Η δεύτερη.

1. Ρολά πορτοκαλιού

Γλυκάνετε τη μέρα με αυτά τα ρολάκια που έχουν μια νότα κανέλας και γέμιση από γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι. Η επικάλυψη έχει άρωμα πορτοκαλιού. Αν και χρειάζονται λίγες ώρες για να φουσκώσουν, μπορείτε να τα ξεκινήσετε το πρωί και να τα σερβίρετε ζεστά από τον φούρνο.

Υλικά για τα ρολάκια:

  • 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (40°-46°C)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού + 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  1. Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Ανακατέψτε το γάλα, τη μαγιά και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Αφήστε 5 λεπτά.
  2. Φτιάξτε τη ζύμη: Σε μπολ μίξερ βάλτε το αλεύρι, 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού, αυγά και 3 κουταλιές της σούπας + 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
  3. Προσθέστε το μείγμα με τη μαγιά. Χρησιμοποιήστε γάντζο ζύμης και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα 1-2 λεπτά. Αυξήστε σε μέτρια-χαμηλή και ζυμώστε 5 λεπτά έως ότου γίνει λεία και ελαφρώς κολλώδης.
  4. Βάλτε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, ψεκάστε και την επιφάνεια. Καλύψτε και αφήστε σε ζεστό μέρος (27°-29°C) για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Γέμιση: Ανακατέψτε μαρμελάδα, το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, κανέλα και την υπόλοιπη 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη.
  6. Πάρτε τη ζύμη σας, ανοίξτε φύλλο 38x30 εκ., πάχους 0,5 εκ. Απλώστε τη γέμιση αφήνοντας περιθώριο 1,5 εκ.
  7. Τυλίξτε σε ρολό και κόψτε σε 12-15 φέτες. Βάλτε σε καλά λαδωμένο ταψί 33x23 εκ.
  8. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη τροφίμων, μια πετσέτα και αφήστε για 45 λεπτά, μέχρι να σχεδόν διπλασιαστούν.
  9. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  10. Γλάσο: Ανακατέψτε όλα τα υλικά της επικάλυψης. Περιχύστε πάνω από τα ζεστά ρολά.
    Σερβίρετε ζεστά.

2. Pancakes στο ταψί με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας

Αφήστε το τηγάνι στο ντουλάπι. Αυτά τα pancakes στο φούρνο μπορείτε να τα φτιάξετε στον φούρνο για όλη την οικογένεια... χωρίς αναποδογυρίσματα. Φρούτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε; Φράουλες, μύρτιλα ή ροδάκινα.

Υλικά:

  • Μείγμα για pancakes ή φτιάξτε το δικό σας (δείτε τη συνταγή εδώ)
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • φρούτα της επιλογής σας
  • Ζάχαρη άχνη, βούτυρο και σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε φούρνο στους 220°C. Ψεκάστε ένα ταψί 46x33 εκ. με σπρέι ψησίματος ή περάστε με λίγο βούτυρο. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντικολλητικό χαρτί αν θέλετε).
  2. Φτιάξτε το μείγμα pancake, νερό και γάλα
  3. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί και χτυπήστε ελαφρώς στον πάγκο.
  4. Προαιρετικά, πασπαλίστε με φρούτα ή άλλα toppings πριν το ψήσιμο.
  5. Ψήστε 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Προσέξτε να μην παραψηθούν.
  6. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε με βούτυρο και σιρόπι.

3. Cinnamon coffee cake

cinnamon-coffee-cake.jpg


Κεράστε τη μαμά ένα κομμάτι από αυτό το απολαυστικό κέικ. Κέικ που λατρεύει και η Khloe Kardashian.

Υλικά:

  • 2 μεγάλα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 1/4 κούπες γάλα
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα baking powder
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.τ.σ. κανέλα
  • 1/4-1/3 κούπες ανάλατο λιωμένο βούτυρο

Δείτε την εκτέλεση εδώ.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved