Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από τη Φωτεινή Αθερίδου - Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Πριν προλάβει να τη φωτογραφίσει, τα πρώτα κομμάτια είχαν φαγωθεί.

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από τη Φωτεινή Αθερίδου - Πανεύκολη και πεντανόστιμη
Instagram / fotiniatheridou

Η Φωτεινή Αθερίδου δεν μοιράζεται στα social μόνο επαγγελματικές και οικογενειακές στιγμές.

Αρκετά συχνά φωτογραφίζει τα φαγητά που μαγειρεύει για την οικογένειά της, ειδικά όταν είναι νόστιμα και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για την παρασκευή τους.

https://www.instagram.com/p/DFx1GgFtT2Z/

Φωτεινή Αθερίδου: Οι ξεκαρδιστικές στιγμές με τα παιδιά της στο αυτοκίνητο

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Πριν μερικές μέρες η γνωστή ηθοποιός ανέβασε ένα story δείχνοντας την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που έφτιαξε.

Μάλιστα, έδωσε και τη συνταγή για όσες και όσους θέλουν να τη δοκιμάσουν. Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τα υλικά:

Υλικά

  • 600 γρ.κολοκυθάκια
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1,50 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 4 αυγά
  • μισό κεσεδάκι γιαούρτι
  • λίγο άνηθο και δυόσμο
  • 200 γραμμάρια τριμμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί

Φωτεινή Αθερίδου: Έφτιαξε τη συνταγή του Άκη που θα λατρέψει κάθε παιδί - Ιδανική και για κολατσιό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά
  • Ρίχνετε λάδι και πασπαλίζετε λίγη φρυγανιά σε ένα ταψί
  • Απλώνετε το μείγμα και ρίχνετε λίγο έξτρα λάδι και τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνετε στους 180 C στον αέρα για 40- 45 λεπτά.

Αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, η κολοκυθόπιτα άρεσε πολύ στην οικογένειά της, καθώς πριν προλάβει να τη φωτογραφίσει, είχαν φαγωθεί αρκετά κομμάτια.

kolokithopita-foteineis-atheridou.jpg

Υπάρχουν φυσικά κι άλλες συνταγές για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που μπορείτε να φτιάξετε. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε και την ακόλουθη συνταγή της Ξένιας Γιαννάκου.

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια (ή ένα μεγάλο κολοκύθι)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
mpatzina-sintagi.jpg

Πώς θα τη φτιάξετε:

  • Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι, το αλατίζετε ελαφρώς και το στραγγίζετε πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην έχει το κολοκύθι υγρά γιατί η πίτα θα "αφήσει" υγρά.
  • Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά: το κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα (σε κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το μείγμα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε την μπατζίνα στους 180 C, για 40 - 45 λεπτά.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved