Σπιτική μπατζίνα: Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Διαφορετική πίτα και τόσο νόστιμη.

Σπιτική μπατζίνα: Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Αν σας έχουν περισσέψει κολοκυθάκια, μην τα πετάτε. Μπορείτε να φτιάξετε μια νοστιμότατη μπατζίνα (κολοκυθόπιτα) που θα γίνει ανάρπαστη.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
3 αυγά
250 γρ. φέτα
λίγο λάδι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι, το αλατίζετε ελαφρώς και το στραγγίζετε πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην έχει το κολοκύθι υγρά γιατί η πίτα θα "αφήσει" υγρά.
Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά: το κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα (σε κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το μείγμα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε την μπατζίνα στους 180 C, για 40 - 45 λεπτά.

Ευχαριστούμε πολύ τη συνάδελφο Ξένια Γιαννάκου που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή αυτή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved