Συνταγή για βάφλες μπανάνας με αλεύρι ολικής άλεσης

Βάφλες μπανάνας με αλεύρι ολικής - Η συνταγή που μπορείτε να ψήσετε στην βαφλιέρα, την τοστιέρα ή ντονατιέρα σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Συνταγή για βάφλες μπανάνας με αλεύρι ολικής άλεσης
Bigstock

Ψάχνετε έναν τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα θρεπτικό και νόστιμο πρωινό που θα λατρέψουν ακόμη και τα παιδιά σας; Οι βάφλες μπανάνας ολικής άλεσης είναι η τέλεια λύση! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους.

Σπιτικές και αφράτες βάφλες - Πώς θα τις φτιάξετε

Γιατί να φτιάξετε αυτή τη συνταγή;

Θρεπτική επιλογή: Οι βάφλες είναι φτιαγμένες με αλεύρι ολικής άλεσης, πλούσιο σε φυτικές ίνες, και περιέχουν μπανάνες, που είναι εξαιρετική πηγή καλίου.

Vegan και υγιεινή: Η συνταγή δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, καθιστώντας την ιδανική για παιδιά με διατροφικές ευαισθησίες ή για οικογένειες που ακολουθούν φυτική διατροφή ή νηστεύουν.

Εύκολη και γρήγορη: Η προετοιμασία είναι απλή και τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, κάνοντας το πρωινό μια διασκεδαστική εμπειρία.

Λαχταριστή γεύση: Η γλυκιά γεύση της μπανάνας και η κανέλα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, ενώ το σιρόπι σφενδάμου θα προσθέσει μια επιπλέον γευστική πινελιά.

Γιατί θα γίνουν οι αγαπημένες βάφλες των παιδιών σας;

Οι βάφλες είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, μια υφή που αρέσει πολύ στα παιδιά. Ειδικά αν συνοδεύονται με ένα αγαπημένο άλειμμα των παιδιών όπως η πραλίνα φουντουκιού, η μαρμελάδα ή το φυστικοβούτυρο.

Σοκολατένιες βάφλες με πουρέ μήλου

Συνταγή για βάφλες μπανάνας ολικής άλεσης

vafles-migma.jpg

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα, όπως αμυγδάλου ή καρύδας
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ώριμες μπανάνες, σε φέτες, και περισσότερες για το σερβίρισμα
  • Σιρόπι σφενδάμου, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, μέλι, φυστικοβούτυρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα και περάστε τη με λίγο σπορέλαιο ή φυτική μαργαρίνη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το φυτικό γάλα και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με το σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον λιναρόσπορο, την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Προσθέστε το λάδι καρύδας και τη βανίλια στο μείγμα του φυτικού γάλακτος.
  5. Ανακατέψτε με το σύρμα για να ανακατευτούν και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  6. Ρίξτε μέσα τις φέτες μπανάνας, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αρχίστε να ψήνετε τις βάφλες σας.
  7. Ρίξτε λίγο από το μείγμα στη βαφλιέρα που ήδη ζεστάνατε και αφήστε να ψηθεί μέχρι να αποκτήσουν οι άκρες πιο τραγανή υφή.
  8. Σερβίρετε αμέσως με ό,τι συνοδευτικό θέλετε.
  9. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλο μείγμα.

Extra tips:

Αντί για βαφλιέρα, μπορείτε να φτιάξετε τις βάφλες στην τοστιέρα σας. Απλά φροντίστε να βάλετε λίγο μείγμα για να μην ξεχειλίσει. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αντικολλητικό χαρτί, διπλώνοντάς το ώστε να μην έχετε απώλειες αριστερά και δεξιά από την τοστιέρα.

Αν ψήσετε στην ντονατιέρα σας, ψήνετε με τα ίδια βήματα που αναφέραμε στην εκτέλεση της συνταγής.

Οι βάφλες που περισσεύουν μπορούν να καταψυχθούν και να ξαναζεσταθούν αργότερα σε ένα τηγανάκι ή την τοστιέρα.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved