Υγιεινές βάφλες ιδανικές για baby-led weaning

Υγιεινές βάφλες ιδανικές για baby-led weaning
Bigstock

Αλμυρές βάφλες με τρία υλικά έτοιμες σε λιγότερο από 10'.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, ο όρος baby-led weaning (BLW) αναφέρεται στην εισαγωγή των στερεών τροφών, ως μία μέθοδος που μπορεί να επιλεχθεί από τους γονείς, η οποία επιτρέπει στο παιδί να έχει τις δικές του επιλογές και την ελευθερία για γευστικές δοκιμές και πειραματισμούς με το φαγητό του.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από την ηλικία των 6 μηνών, παράλληλα με το θηλασμό, καθώς το μητρικό γάλα εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια τροφή για το μωρό.

Το BLW συνοδεύεται από πλεονεκτήματα που ευνοούν την φυσική τάση και επιθυμία του παιδιού για πειραματισμό, εξερεύνηση και παιχνίδι!

Η εισαγωγή των στερεών τροφών γίνεται σταδιακά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις του παιδιάτρου, με συγκεκριμένες υφές και μεγέθη να δοκιμάζονται σταδιακά, χωρίς ίχνος βιασύνης και πίεσης από τους γονείς.

Το παιδί επιλέγει μόνο του τι θέλει να δοκιμάσει και πόσο επιθυμεί να καταναλώσει, ενώ στα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου εντάσσονται η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας, τη βελτίωση της επιδεξιότητας και της συνεργασίας ματιών-χεριών και την ανάπτυξη της ικανότητας μάσησης αλλά και ομιλίας.

Πώς ξέρουμε ότι το μωρό είναι έτοιμο για τη μέθοδο Baby led weaning;

Η μέθοδος BLW θα πρέπει να ξεκινήσει όταν το ίδιο το μωρό δείξει πως είναι έτοιμο. Θα πρέπει ωστόσο οι γονείς να ακολουθήσουν σε κάθε βήμα πιστά τις οδηγίες του παιδιάτρου, τόσο για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, όσο και για τα βήματα με τα οποία θα πρέπει να εισάγουν σταδιακά τις τροφές, την υφή, τον τρόπο παρασκευής τους, το χρόνο που μεσολαβεί από την εισαγωγή της μίας τροφής στην άλλη και την αποφυγή εκδήλωσης τροφικών αλλεργιών.

Βάφλες με τρία υλικά

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το BLW, αλλά όχι μόνο. Είναι μια πανεύκολη συνταγή κι αν έχετε βαφλιέρα μπορείτε να την φτιάχνετε κάθε πρωί, καθώς θα σας κρατήσει χορτάτες και εσάς και τα παιδιά σας για ώρες.

Θα χρειαστεί να αφιερώσετε λιγότερο από 10', για να έχετε ένα πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό σνακ.

Πηγή συνταγής: mykidslickthebowl.com

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 4'

Υλικά

Για τις βάφλες:

  • 1 Αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
  • Λάδι για το μηχάνημα της βάφλας
  • Αλατοπίπερο

Βήματα

Για τις βάφλες:

  • Ζεστάνετε το μηχάνημα της βάφλας σας στην υψηλότερη θερμοκρασία.
  • Σπάστε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά το ασπράδι με τον κρόκο. Ρίξτε το μείγμα και το αλατοπίπερο.
  • Ψεκάστε ή αλείψτε τη βαφλιέρα με λίγο λάδι, ή σπρέι μαγειρικής ή βούτυρο.
  • Ρίξτε το μείγμα των χτυπημένων αυγών στη συσκευή για βάφλες και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved