Υγιεινά, νόστιμα και νηστίσιμα μπισκότα αμυγδάλου - 3 υλικά (+ σοκολάτα)

Bigstock

Πιστέψτε με! Αν φτιάξετε αυτά τα μπισκότα δεν θα φτιάξετε ποτέ ξανά άλλη γρήγορη συνταγή.

Μπήκαμε στην περίοδο της νηστείας και όσοι πρόκειται να νηστέψουν πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να στερηθούν το γλυκάκι τους. Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές εκεί έξω που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα και αυτή εδώ είνα ακόμη μία από αυτές που όχι μόνο θα αρέσει σε εσάς, αλλά και τα παιδιά σας.

Τι την κάνει ξεχωριστή; Η ευκολία της και τα λίγα υλικά της. Μόνο 3 υλικά και λίγη λιωμένη σοκολάτα αρκούν για να φτιάξετε αυτά τα σούπερ υγιεινά μπισκότα αμυγδάλου.

Οφέλη των υλικών

Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρουν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στην υγεία των παιδιών.

Αλεύρι αμυγδάλου: Το αλεύρι αμυγδάλου είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, πρωτεΐνης, και φυτικών ινών, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Περιέχει επίσης υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη, καθώς είναι φυσικά χωρίς γλουτένη.

Gluten Free σνακ για παιδιά - Λίστα με 12 προτάσεις

Φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών, των οστών και των ιστών. Περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή υγεία και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία των οστών, του νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σιρόπι σφενδάμου: Το σιρόπι σφενδάμου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Μεταξύ άλλων περιέχει πάνω από 20 διαφορετικά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, είναι καλή πηγή μαγγανίου, ψευδαργύρου, καλίου και ασβεστίου και τέλος, σε σύγκριση με την επεξεργασμένη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη

Πώς θα φτιάξετε τα μπισκότα

Συστατικά:

  • 100ml σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια φυστικοβούτυρο

+ (προαιρετικά: vegan κουβερτούρα για να τα βουτήξετε)

Εκτέλεση:

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για 2-3 λεπτά.
  2. Χρησιμοποιώντας υγρά χέρια, φτιάξτε περίπου 15 με 20 μπαλάκια/ μπισκότα.
  3. Τοποθετήστε τις μπάλες στο ταψί, αφού πρώτα στρώσετε σε αυτό αντικολλητικό χαρτί.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πιέσετε κάθε μπάλα.
  5. Ψήστε τα για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί.
  7. Μην βιαστείτε! Αρχικά, τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, αλλά θα σφίξουν πολύ καθώς θα κρυώνουν.
  8. Μόλις κρυώσουν εντελώς, λιώστε τη σοκολάτα vegan και βουτήξτε τα μέσα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ξανά σε ένα δίσκο/πιάτο μέχρι να παγώσει (σταθεροποιηθεί) η σοκολάτα.
  9. Aπολαύστε τα! 😍
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved