Το μυστικό και η συνταγή για εύκολα αποκριάτικα μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε αποκριάτικα μπισκότα με τα παιδιά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Το μυστικό και η συνταγή για εύκολα αποκριάτικα μπισκότα
Bigstock

Αν θέλετε να μπείτε στο πνεύμα της Αποκριάς με τη βοήθεια της ζαχαροπλαστικής δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια φανταστική και άκρως διασκεδαστική συνταγή με τα παιδιά σας.

«Κουρασμένη μαμά» - Τα αποκριάτικα κοστούμια μικρών παιδιών που μας κάνουν να ξεκαρδιζόμαστε

Απαραίτητα συστατικά; Η πολύχρωμη τρούφα και τα σοκολατένια καραμελάκια. Άλλωστε αυτά θα δώσουν την αποκριάτικη ζωντάνια μιας και στα παιδιά σας θα θυμίσουν τον χαρτοπόλεμο.

apokriatika-mpiskota.jpg

Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή;

Γιατί είναι μια κλασσική συνταγή μπισκότων που με μικρές παραλλαγές μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά ή αποκριάτικα.

Με 3 υλικά θα φτιάξετε υγιεινά μπισκότα φυστικοβούτυρου

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ, προαιρετικά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 170 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ελαφρώς κρυωμένο
  • 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλiτζάνι σοκολατένια καραμελάκια (mini)
  • ¼ φλιτζανιού πολύχρωμη τρούφα

Πώς θα φτιάξετε τα μπισκότα:

  1. Φορέστε τις ποδιές σας -μικροί και μεγάλοι- και βάλτε αποκριάτικη μουσική.
  2. Αν έχετε αρκετά μικρούς βοηθούς εφοδιαστείτε με καρέκλες και σκαλάκια για να φτάνουν τα χεράκια τους στον πάγκο ή το τραπέζι που θα «εργαστείτε».
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
  4. Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τη κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 4 λεπτά.
  5. Προσθέστε το αυγό, τον κρόκο του αυγού και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ μαζέψτε από τα τοιχώματα υλικό και ανακατέψτε το καλά μέσα στη ζύμη.
  7. Προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού στη ζύμη.
  8. Μόλις έχετε μια σχηματισμένη ζύμη, ρίξτε την τρούφα και τα καραμελάκια και ανακατέψτε απαλά με τη μαρίζ ή μια ξύλινη κουτάλα.
  9. Σκεπάστε τη ζύμη με μια διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  10. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και στρώστε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
  11. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να πάρετε ίδια ποσότητα ζύμης για κάθε μπισκότο.
  12. Φτιάξτε μπαλάκια ζύμης και τοποθετήστε τα με απόσταση μεταξύ τους περίπου 5 εκατοστών.
  13. Ψήστε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να γίνονται χρυσαφένιες.
  14. Όσο τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, μπορείτε να προσθέστε μερικά επιπλέον σοκολατένια καραμελάκια από πάνω.
  15. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Σερβίρετε και απολαύστε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Νόστιμο και γρήγορο μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved