Ρολάκια κανέλας με γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Mamatsita
Ρολάκια κανέλας με γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Bigstock

Μια γρήγορη συνταγή με 5 μόνο υλικά.

Ρολάκια κανέλας! Τα λατρεύω! Κι εγώ και τα παιδιά μου και η οικογένεια γενικότερα κι ειδικότερα... Αυτό όμως που δεν μπορώ είναι ο χρόνος που χρειάζονται για να γίνουν. Πολύς χρόνος! Έχεις αυτή την επιθυμία βρε παιδί μου να συνοδεύσεις με αυτά το καφεδάκι σου και θα πρέπει να ζυμώσεις, να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη, να ρολάρεις και μετά να ξαναπεριμένεις να φουσκώσουν τα ρολάκια, να ψηθούν και πάει λέγοντας και σε έχει πάρει ο ύπνος.

Βούτυρο κανέλας (cinnamon butter) - Το άλειμμα που πρέπει να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα

Όμως υπάρχει μια συνταγή που μπορείς να φτιάξεις σε χρόνο dt και μάλιστα θα χρειαστείς μόνο 5 υλικά. Μέχρι να ετοιμάσεις το ελληνικό σου καφεδάκι ή μέχρι να ετοιμάσει η καφετιέρα τον καφέ σου, τα έχεις έτοιμα.

Δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις και εσύ πανεύκολα και πεντανόστιμα ρολάκια κανέλας για το καφεδάκι σου ή για τις ζεστές σοκολάτες των παιδιών σου.

Νηστίσιμη συνταγή για σπιτικά cinnamon rolls

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 330 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. (κρατήστε λίγο λιωμένο βούτυρο στην άκρη... θα χρειαστεί στο τέλος).
  • Ανακατέψτε και φτιάξτε μια πάστα.
  • Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το γιαούρτι και το αλεύρι.
  • Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα κολλά ελαφρά στα χέρια.
  • Μόλις φτιάξετε τη ζύμη, ανοίξτε τη στον πάγκο (σε πάχος περίπου 1 εκατοστό) και γεμίστε τη με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας που φτιάξατε στην αρχή.
  • Απλώστε το επάνω στη ζύμη και έπειτα ρολάρετέ τη.
  • Με ένα μαχαίρι κόψτε σε ρολάκια (φροντίστε να έχουν ίδιο πάχος όλα) και βάλτε τα στο ταψί που έχετε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
  • Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα.
  • Για να τα σερβίρετε μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα. Διαφορετικά απολαύστε τα ζεστά και σκέτα.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved