Healthy τάρτα με αβοκάντο και αμύγδαλο χωρίς ψήσιμο

Bigstock

Φτιάξτε την τέλεια τάρτα με αβοκάντο και αμύγδαλο

Αν σας αρέσουν οι τάρτες και μάλιστα αυτές που έχουν μια διαφορετική γεύση, αξίζει να δοκιμάσετε τη σημερινή μας συνταγή.

Είναι τάρτα με πλούσια γέμιση αβοκάντο , αμύγδαλα και τριμμένη καρύδα.

Το υπέροχο αβοκάντο! Συνταγές για γκουρμέ βρεφικές κρέμες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Αβοκάντο – οφέλη

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα των τελευταίων ετών. Ο λόγος; Η υψηλή διατροφική του αξία και οι δεκάδες τρόποι με τους οποίους μπορείς να το εντάξεις στη διατροφή σου. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε αβοκάντο;

Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά και θεωρείται ένα super food που αξίζει μία θέση στην καθημερινή σου διατροφή.

Αβοκάντο: Τελικά μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη;

Τάρτα με αβοκάντο

Υλικά

Για την τάρτα

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι κάσιους
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα, συν έξτρα για γαρνίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

7 λόγοι για τους οποίους τα αβοκάντο είναι ευεργετικά για τα παιδιά (και τους μεγάλους)

Κρέμα

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • ¾ του φλιτζανιού βούτυρο καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο
  • 1 φλιτζάνι χυμό λάιμ
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • ⅓ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  • Βουτυρώστε με λάδι καρύδας μια ταρτιέρα 20 εκατοστών.
  • Προσθέστε τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τους χουρμάδες, την καρύδα, το γάλα καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αλεστούν οι ξηροί καρποί και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη στην ταρτιέρα και απλώστε την με τα χέρια σας. Βάλτε την στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τη γέμιση.
  • Προσθέστε τα αβοκάντο, το βούτυρο καρύδας, το άμυλο καλαμποκιού, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι στο multi και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Αδειάστε τη γέμιση στη ζύμη κρούστας και απλώστε την σε μια ομοιόμορφη στρώση. Γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα, αν θέλετε.
  • Παγώστε για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η γέμιση.
  • Η τάρτα αβοκάντο είναι έτοιμη.

Τα σκληρά αβοκάντο θα ωριμάσουν σε 24 ώρες όταν αποθηκεύονται δίπλα σε αυτά τα δύο φρούτα

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved