Αβοκάντο, τυρί, σοκολάτα: Το κοινό συστατικό τους που βοηθά στην απώλεια βάρους

Το αβοκάντο, το τυρί και η μαύρη σοκολάτα αξίζουν μία θέση στη διατροφή ας εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Αβοκάντο, τυρί, σοκολάτα: Το κοινό συστατικό τους που βοηθά στην απώλεια βάρους
Unsplash.com / Rūta Celma

Η κατάλληλη διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι το κλειδί για την υγιή απώλεια βάρους.

Τι σημαίνει όμως κατάλληλη διατροφή; Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι διατροφολόγοι συμβουλεύουν τα συχνά και μικρά γεύματα, την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών, τροφών πλούσια σε φυτικές ίνες και την αποφυγή αυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κακά λιπαρά.

Άλλη κατηγορία τροφίμων που θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία και την απώλεια κιλών; Αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά.

Σε αντίθεση με τα «κακά» λιπαρά, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού και παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού, άρα μειώνουν και το τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα.

Τροφές πλούσιες σε λιπαρά που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας; Το αβοκάντο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η μαύρη σοκολάτα και όχι μόνο. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Η τακτική κατανάλωσή τους προσφέρει πληθώρα από οφέλη για το πεπτικό σύστημα, την καρδιαγγειακή υγεία και την διαχείριση του σωματικού βάρους.

Τυρί

Το τυρί είναι θρεπτικό και πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη Β12, φώσφορο και σελήνιο. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά οξέα.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα δεν είναι απαγορευτική σε περιόδους δίαιτας. Το αντίθετο μάλιστα. Περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, όμοια με εκείνα που έχει το κόκκινο κρασί και θεωρείται ωφέλιμο για την καρδιαγγειακή υγεία.

Προτιμήστε τη σοκολάτα που έχει τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Αυγά

Ο κρόκος των αυγών είναι πλούσιος σε καλά λιπαρά. Γενικά, τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για μία διατροφή για αδυνάτισμα.

Συγκεκριμένα ψάρια

Κάποια ψάρια έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε σχέση με άλλα και είναι αυτά που θεωρούνται και θεωρούνται υγιή. Μεταξύ αυτών ο σολομός, οι σαρδέλες κ.α.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ψαριών ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Ε και η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με τον μειωμένο κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα, παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει κατά 73% μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία έχουν συσχετιστεί με τη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης. Η ισορροπία μεταξύ «καλής» και «κακής» χοληστερόλης μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, τα μονοακόρεστα λιπαρά βοηθούν στην διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους και είναι ευεργετικά για τον εγκέφαλο και την καρδιά.

elaiolado-apwleia-varous.jpg

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μία πολύ θρεπτική τροφή και έχει τα ίδια οφέλη όπως τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι ιδανικό για πρωινό και η κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με την διαχείριση του σωματικού βάρους και τη μείωση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved