Τα λαχταριστά γεμιστά της Αντελίνας Βαρθακούρη - Φτιάξτε τα όπως τα φτίαχνει
Μετά το κοτόπουλο της Αντελίνας, σειρά έχουν τα γεμιστά της!
Η Αντελίνα Βαρθακούρη εκτός από υπέροχη μαμά και σύζυγος είναι και απίθανη μαγείρισσα. Όχι, δεν έχουμε δοκιμάσει κάποιο φαγάκι από τα χέρια της -αν και θα θέλαμε πολύ κάποια στιγμή- αλλά το βλέπουμε μέσα από τις συχνές αναρτήσεις που κάνει με τα αριστουργήματα που φτιάχνει.
Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην αγαπημένη της Επίδαυρο και απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές, στον δικό της παράδεισο, όπως η ίδια αποκαλεί στο σπιτικό της.
Την προηγούμενη φορά σας είχαμε δώσει τη συνταγή της για κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο -αν δεν την είδατε, δείτε τη εδώ, μιας και δεν θυμίζει σε τίποτε το κλασσικό κοτόπουλο με πατάτες- και σήμερα θα σας δείξουμε τη συνταγή για νόστιμα καλοκαιρινά γεμιστά.
Λίγο ή πολύ, όλες ξέρουμε να φτιάχνουμε γεμιστά, αν και ποτέ δεν τα πετυχαίνουμε όπως π.χ. τα πετυχαίνει η πεθερούλα μας ή η Αντελίνα Βαρθακούρη.
Τα γεμιστά της Αντελίνας
Πριν λίγο καιρό η Αντελίνα Βαρθακούρη είχε δημοσιεύσει μια σειρά από Insta stories που έδειχναν τα λαχταριστά γεμιστά που έφτιαξε και που έψησε στον φούρνο της γειτονιάς με τη βοήθεια της Λιόνας και της Μελωδίας.
Η μαγειρική για την Αντελίνα είναι μια ιεροτελεστία, που περνά από γενιά σε γενιά. Έτσι μαθαίνει τα μυστικά της μαγειρικής, που και η ίδια έμαθε από τη γιαγιά της, Αγλαΐα, στις κόρες της που πια τη βοηθούν να φτιάξει τα γεμιστά της γιαγιάς της.
"Τα δικά μου γεμιστά... αυτά που φτιάχνω πλέον με τις κόρες μου... Η γιαγιά μου μας βλέπει από ψηλά αλλά η ενέργεια και οι συμβουλές της είναι εδώ, στο ίδιο πεζουλάκι που μαγειρεύαμε παρέα. Μέσα από τις συνταγές της, τη γιαγιά Αγλαΐα την γνωρίζουν και οι κόρες μου. Η ιστορία της οικογένειας ταξιδεύει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάνεται", σχολίασε στη φωτογραφία που έδειχνε τα έτοιμα γεμιστά της.
Δείτε παρακάτω βήμα-βήμα πώς έφτιαξε τα γεμιστά της.
Γεμιστά... Το μυστικό είναι ο δυόσμος, έτσι μου έλεγε η γιαγιά. Τον πλέναμε παρέα στα βότσαλα στη θάλασσα να μοσχοβοήσει ο τόπος γιατί πρώτα τρώς από τη μυρωδιά, μετά από την όραση και μετά από το στόμα.
Στο ταψί δίπλα στη θάλασσα ετοιμάζεται. Συζητήσεις, παιδικές φωνούλες και πολλή αγάπη πλημμυρίζουν το φαγητό. Κάπως έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες... Το φαγητό ενώνει πάντα την οικογένεια και η παράδοση περνά από γενιά σε γενιά.
Τα δικά μου γεμιστά... αυτά που φτιάχνω πλέον με τις κόρες μου... Η γιαγιά μου μας βλέπει από ψηλά αλλά η ενέργεια και οι συμβουλές της είναι εδώ, στο ίδιο πεζουλάκι που μαγειρεύαμε παρέα. Μέσα από τις συνταγές της, τη γιαγιά Αγλαϊα την γνωρίζουν και οι κόρες μου. Η ιστορία της οικογένειας ταξιδεύει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάνεται.
Έτοιμα να ψηθούν στον φούρνο του χωριού.
Ένα γρήγορο σταύρωμα πριν τα βάλουμε και γρήγορα ψήσιμο.
Το φαγητό μέλωσε... Κάθε μπουκιά είναι και ένα χαμόγελο. Το ταψί μένει πάνω στο τραπέζι και η πιο νόστιμη πιρουνιά είναι αυτή που σηκώνεις κρυφά το αλουμνόχαρτο και κλέβεις λίγο με παγωμένη μπιρίτσα, λίγο φέτα και ψωμάκι. Καλή όρεξη σε όλους!