H Μυρτώ Αλικάκη έφτιαξε πανεύκολα φαλάφελ στο φούρνο - Αυτή είναι η συνταγή

Σπιτικά και νόστιμα φαλάφελ που αξίζει να δοκιμάσετε.

H Μυρτώ Αλικάκη έφτιαξε πανεύκολα φαλάφελ στο φούρνο - Αυτή είναι η συνταγή

To τελευταίο διάστημα η Μυρτώ Αλικάκη δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Instagram πολλές από τις συνταγές που μαγειρεύει στο σπίτι.

'Οσοι την ακολουθούν γνωρίζουν ότι της αρέσει η μαγειρική, και κυρίως τα φαγητά που είναι εύκολα, υγιεινά και εκείνα που συνδυάζουν διαφορετικά υλικά.

Πριν μερικές ημέρες έφτιαξε φαλάφελ και για ακόμα μια φορά μοιράστηκε τη συνταγή με τους followers της. Το σημαντικότερο; Δεν τα τηγανίζετε, αλλά τα ψήνετε στον φούρνο.

falafel

Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες

Τα φαλάφελ φτιάχνονται από ρεβίθια ή κουκιά κι είναι παραδοσιακό πιάτο της μεσανατολικής κουζίνας, που πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο. Συνήθως σερβίρεται μέσα σε αραβική πίτα, που μοιάζει με φάκελο, ή τυλιγμένα σε ένα είδος αρτοσκευάσματος που ονομάζεται «ταμπούν» και μοιάζει με τορτίγια. Τα φαλάφελ μπορούν να συνδυαστούν με μία σαλάτα, λαχανικά, καυτερές σάλτσες ή σάλτσες από ταχίνι.

revithia 1

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ.
Παρότι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γι' αυτό δεν ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Είναι ευέλικτα στη μαγειρική και έχουν υψηλή θρεπτική αξία.

falafel alikaki

Σπιτικά φαλάφελ

Υλικά

250 γρ. ρεβίθια βρασμένα και αλεσμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανό
2 κ.τ.γ. αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
λίγο ελαιόλαδο
λεμόνι
κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά καλά και πλάθετε σε μικρές μπάλες. Τις βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά ( 170 C) μέχρι να ροδίσουν.

Στη gallery που ακολουθεί δείτε τι άλλο έχει μαγειρέψει πρόσφατα και πάρτε ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved