Πολύχρωμη τούρτα λεμόνι: Η τέλεια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με το νήπιό σας

Τούρτα λεμόνι: Μαζί της φέρνει την πιο ανάλαφρη γεύση και την πιο ευδιάθετη πολύχρωμη εμφάνιση!

Πολύχρωμη τούρτα λεμόνι: Η τέλεια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με το νήπιό σας

Τα παιδιά αγαπούν να μαγειρεύουν μαζί σας και να σας βοηθούν στην προετοιμασία κάθε γεύματος. Αυτό θα πρέπει να σας χαροποιεί, καθώς όσο τα παιδιά ασχολούνται με τη μαγειρική, καλλιεργούν διάφορες δεξιότητες! Γι’ αυτό, σας προτείνουμε πεντανόστιμες καλοκαιρινές συνταγές που μπορείτε να κάνετε με τους μικρούς σας βοηθούς ανάλογα με την ηλικία τους!

Για παιδιά 3 έως 4 ετών

Τα πολύ μικρά παιδιά αγαπούν να εξερευνούν τις αισθήσεις τους (την αφή, τη μυρωδιά, τη γεύση) και θέλουν να δοκιμάζουν πράγματα μόνα τους. Σ’ αυτήν την ηλικία μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα!

Ζητήστε από τα παιδιά να πλύνουν τα φρούτα και να τα τοποθετήσουν στο πιάτο. Εναλλακτικά, παίξτε ένα παιχνίδι και ζητήστε τους να σας φέρουν την μπανάνα ή τα υπόλοιπα φρούτα ώστε να τα μάθουν.

Για παιδιά 4 έως 5 ετών

Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά προτιμούν να μιλάνε συνεχώς παρά να τρώνε, αλλά αν μπείτε μαζί στην κουζίνα σίγουρα θα δείξουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον για το φαγητό. Ειδικά, αν αυτό είναι μια καλοκαιρινή πολύχρωμη τούρτα λεμόνι!

Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν ρίχνοντας αλεύρι στο μπολ (κάτι που βοηθά τη λεπτή τους κινητικότητα), αλλά και να πλάσουν μαζί σας τη ζύμη. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να σας περιγράψουν τα χρώματα αυτής της πολύχρωμης τούρτας!

Συνταγή για την πολύχρωμη τούρτα λεμόνι

Υλικά για το παντεσπάνι:

  • 6 κρόκοι
  • 6 ασπράδια
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 4 βανιλίνες
  • 125 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 35 γραμ. κόρν φλάουρ
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πολύχρωμη τρούφα

Υλικά για την κρέμα λεμόνι:

  • 6 μεσαία αβγά
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. χυμό λεμόνι
  • 4 βανιλίνες
  • φλούδες από 4 λεμόνια
  • 300 γραμ. βούτυρο παγωμένο

Υλικά για την σαντιγί:

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος παγωμένη (κατά προτίμηση φυτική)
  • 2-3 κ.σ. κοφτές ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη

Υλικά για το σιρόπι:

  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. νερό
  • ποτό της αρεσκείας μας

Υλικά για την λευκή σοκολάτα:

  • 200 γραμ. κουβερτούρα λευκή
  • 60 γραμ. βούτυρο
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι:

  • Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να πάρουν
    μία βράση.
  • Στο τέλος προσθέτω το ποτό (προαιρετικά) και όχι νωρίτερα για να μην χάσει τα αρώματά
    του.
  • Αφήνω στην άκρη για να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι:

  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τα 130-150 γραμ. ζάχαρης μέχρι να φουσκώσουν.
  • Κοσκινίζω 2 με 3 φορές όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το κορν φλαουρ, το αλάτι και το
    baking powder.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι που να σχηματίζονται κορυφές.
  • Έπειτα προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη σε δύο δόσεις μέχρι που να διαλυθεί και να γυαλίζει η μαρέγκα.
  • Αναμιγνύω με μία μαρίζ το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη με τη μαρέγκα.
  • Προσθέτω τα κοσκινισμένα στερεά υλικά μου και ανακατεύω με απαλές κινήσεις ώστε να μην χαθεί ο όγκος του μείγματος.
  • Προσθέτω στο τέλος την τρούφα και τις βανιλίνες και ανακατεύω.
  • Μοιράζω το μείγμα σε τρία στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 22 εκ. (τα οποία έχω αλευροβουτυρώσει και έχω βάλει και λαδόκολλα) και ψήνω για 15 με 20 λεπτά.
  • Μολίς βγουν τα αφήνω να κρυώσουν και μετά αφαιρώ την επάνω στρώση από το
  • παντεσπάνι με ένα μαχαίρι.
  • Τέλος σιροπιάζω με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Για την κρέμα λεμονιού:

  • Βάζω σε μία κατσαρόλα τα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό και τις φλούδες λεμονιού και το
    βούτυρο και ανακατεύω σε ήπια προς υψηλή φωτιά.
  • Μόλις δέσει η lemon curd αφαιρώ από τη φωτιά και προσθέτω τις βανιλίνες.
  • Απλώνω σε ένα πιρεξ και αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει.

Για την λευκή σοκολάτα:

  • Σε μία κατσαρόλα βάζω την κουβερτούρα ψιλοκομμένη μαζί με το βούτυρο και το γάλα και
    ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρώ από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο.
  • Τέλος το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη σαντιγί:

  • Στον κάδο του μίξερ βάζω όλα μου τα υλικά και ανακατεύω σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να
    σχηματιστεί η σαντιγί μου η υφή της οποίας να είναι σχετικά σφικτή.
  • Τη βάζω στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση:

  • Βήμα 1ο: Σε έναν κορνέ(με όποια μυτούλα θέλουμε) βάζω το 1/2 από τη σαντιγί.
  • Βήμα 2ο: Τοποθετώ το πρώτο μου παντεσπάνι και περιμετρικά σχηματίζω με τη σαντιγί ένα
    κύκλο.Γεμίζω το εσωτερικό με κρέμα λεμόνι.
  • Βήμα 3ο: Τοποθετώ το 2ο παντεσπάνι μου. Σχηματίζω ομοίως με τον κορνέ ένα κύκλο περιμετρικά
    και γεμίζω αυτή τη φορά με την λευκή πραλίνα.
  • Bήμα 4ο: Τοποθετώ το 3ο παντεσπάνι μου και με μία μαρίζ απλώνω γύρω από την τούρτα την
    υπόλοιπη σαντιγί.
  • Βήμα 5ο: Σχηματίζω μικρές ροζέτες με τον κορνέ περιμετρικά πάνω στο 3ο παντεσπάνι και γεμίζω
    την κρέμα λεμονιού. Kαι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved