Τρεις συνταγές για παγωτό με δύο υλικά η καθεμία - Πανεύκολες και υγιεινές

  • Παγωτό με φρούτα χωρίς ζάχαρη
  • Σπιτικό παγωτό με μόλις δύο υλικά
  • Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
Τρεις συνταγές για παγωτό με δύο υλικά η καθεμία - Πανεύκολες και υγιεινές
bigstockphoto.com

Ένα είναι το γλυκό ( ή το επιδόρπιο ) του καλοκαιριού: το παγωτό.

Βανίλια, σοκολάτα, παρφέ, σορμπέ, σε χωνάκι ή σε κυπελάκι, όπως και να το απολαύσετε η νοστιμιά του είναι μία και μοναδική.

Εύκολο σπιτικό παγωτό

Τώρα λοιπόν που τα σχολεία τελειώνουν και τα παιδιά θα είναι σπίτι ( που σημαίνει ότι θα πεινάνε πιο συχνά ή απλά θα θέλουν κάτι να τρώνε) είναι ευκαιρία να φτιάξετε σπιτικό παγωτό με φρούτα.

Είναι σούπερ υγιεινό καθώς δεν περιέχει ζάχαρη ούτε καν κρέμα γάλακτος. Μάλιστα μπορείτε να ετοιμάσετε και τις τρεις γεύσεις συνδυάζοντάς τες.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φρούτα.

mistika gia spitiko pagoto

Παγωτό μπανάνα – βερίκοκο

Υλικά

μία μπανάνα
3 βερίκοκα
1-2 κουταλιές γάλα ( προαιρετικά)

Παγωτό μπανάνα – κεράσι

Υλικά

μία μπανάνα
100 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
1-2 κουταλιές γάλα ( προαιρετικά)

pagoto

Παγωτό μπανάνα - αβοκάντο

Υλικά

μία μπανάνα
ένα αβοκάντο

Σημείωση: Σε αυτή τη συνταγή καλό είναι να προσθέσετε για περισσότερη γεύση μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση

Σε κάθε συνταγή, κόβετε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Μόλις παγώσουν, χτυπάτε τα παγωμένα φρούτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Στο τέλος προσθέτετε το γάλα ( προαιρετικά) και βάζετε το παγωτό σε ένα μπολ.Το σερβίρετε με φρούτα, σιρόπι, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλετε.

paidia trone pagoto

Τι προσφέρουν τα φρούτα και το παγωτό στα παιδιά

Τα φρούτα αποτελούν υψηλή πηγή υδατανθράκων με τη μορφή απλών σακχάρων αλλά και φυτικών ινών. Επιπλέον είναι σημαντική πηγή βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αντιοξειδωτικών συστατικών. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η υψηλή περιεκτικότητα των φρούτων σε νερό που είναι απαραίτητο για την καλή ενυδάτωση των παιδιών και ιδιαίτερα τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Ένα μικρού μεγέθους φρούτο αποδίδει περίπου 60-80 θερμίδες.

Το παγωτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας λόγω του γάλακτος που είναι το βασικό του συστατικό. Επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, απαραίτητου στοιχείου για το χτίσιμο δυνατών οστών και δοντιών. Επιπρόσθετα, παρέχει σημαντικές ποσότητες φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και βιταμίνες, όπως η Α και D. Ωστόσο, είναι πλούσιο σε ζάχαρη αλλά και κορεσμένο λίπος λόγω του γάλακτος, των αυγών και της κρέμας γάλακτος που μπορεί να περιέχει. Η περιεκτικότητα του παγωτού σε θερμίδες μπορεί να κυμαίνεται από 80-350 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και ανάλογα με τα συστατικά του. Αν το παγωτό περιέχει κομμάτια σοκολάτας, ξηρών καρπών, καραμέλας τότε η θερμιδική του περιεκτικότητα αυξάνεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved